Польща попросить ФРН дозволити постачання Leopard в Україну

16

Про це заявив у понеділок у Познані прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

Польща попросить ФРН дозволити постачання Leopard в Україну

Польща попросить ФРН схвалити постачання – вона звернеться до уряду Німеччини за дозволом на постачання до України основних бойових танків «Леопард» німецького виробництва. Про це заявив у понеділок у Познані прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

Німеччина параділа Польщі танки Leopard 2, які раніше використовували Бундесвер, розпочавши постачання в 2002 році. В даний час польські збройні сили експлуатують близько 247 танків Leopard 2 у різних варіантах. До них відносяться танки Leopard 2A4 та 2A5, а також танки Leopard 2PL, модернізовані польською оборонною промисловістю у співпраці з німецькою Rheinmetall.

Берлін повинен схвалювати всі поставки зброї німецького виробництва, навіть через багато часу після передачі обладнання партнерам. Станом на 23 січня уряд Німеччини ще не отримав запиту на передачу Leopard 2 з Польщі, повідомив журналістам у Берліні офіційний представник.

Польща вирішила пересісти на Абрамси

У найближчі роки Польща має намір створити свій парк сучасних танків на базі американських танків M1A2 Abrams та південнокорейських танків K2, але в даний час сухопутні війська країни покладаються в основному на свої танки Leopard 2.

Читайте також:  Актуальна ситуація у війні в Україні

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я