Дві третини не вважають паритет в уряді важливим

21

Для переважної більшості жителів Німеччини немає значення, чи є у федеральному уряді стільки ж міністрів-жінок, як і міністрів-чоловіків.

У ході опитування, проведеного інститутом дослідження громадської думки YouGov на замовлення Deutsche Presse-Agentur, 66 відсотків заявили, що паритет між чоловіками та жінками в уряді канцлера Олафа Шольца (СДПН) для них скоріше чи навіть дуже важливий. Тільки 7 відсотків кажуть, що це дуже важливо, ще 19 відсотків – це досить важливо. 9 відсотків не дають жодної інформації.

Перед формуванням свого уряду із СДПН, «зелених» та ВДП у 2021 році Шольц обіцяв забезпечити рівне представництво у своєму кабінеті. Спочатку до складу уряду Світлофора входили вісім міністрів-жінок та вісім міністрів-чоловіків. Якщо зважити на те, що Шольц був канцлером, то паритет у кабінеті міністрів не був гарантований із самого початку. Після відставки міністра оборони Крістіни Ламбрехт (СДПН) та призначення Бориса Пісторіуса (СДПН) її наступником, федеральний уряд складається з 10 чоловіків та 7 жінок – вважаючи Шольца. У лавах «зелених» звучала критика щодо призначення чоловіка на посаду міністра.

Думки виборців «зелених» із цього питання розділилися. Для 46 їх паритет є скоріш важливим чи неважливим. Більшість жінок, опитаних YouGov (58%), вважають неважливим, чи представлені вони в кабінеті міністрів так само, як і чоловіки. Тільки 29 відсотків із них надають значення паритету.

Читайте також:  Опозиція критикує: "Світлофор – це коаліція глухого кута".

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я