“Північний потік 2”: Опозиція критикує владу

16

Вона знову розкритикувала підхід влади до затвердження газопроводу.

 

«Північний потік 2»: Опозиція критикує владу

Після свідчень у парламентському комітеті з розслідування спірного кліматичного фонду Мекленбург-Передня Померанія опозиція знову розкритикувала підхід влади до затвердження газопроводу «Північний потік 2». «Процедура затвердження газопроводу ніколи не мала проводитися таким чином», – заявив у п’ятницю представник «Зелених» у слідчому комітеті Ханнес Дамм.

«Документи та допит глави гірничого управління у Штральзунді, який відповідав за твердження, показують, що дочірня компанія «Газпрому» та держава навмисно відхилилися від звичайних стандартів безпеки у процесі затвердження. Очевидно, що Nord Stream 2 AG та уряд землі хотіли проштовхнути газопровід за будь-яку ціну».

ХДС, який також перебуває в опозиції, говорить про політичний вплив міністра енергетики Крістіана Пегеля (СДПН) на процес затвердження. За словами політика «зелених» Дамма, Пегель у січні 2018 року домагався скасування природоохоронного статусу території, призначеної для компенсаційних заходів. Дам процитував файл, у якому Пегель написав: «…після консультацій з Nord Stream II швидке твердження там важливіше, ніж наявність позначення FFH».

Процедура затвердження будівництва врахувала всі аспекти

Голова ХДС у комітеті Себастьян Елерс заявив: «Сам фонд захисту клімату зрештою був лише завершенням ідеї перетворити землю Мекленбург-Передняя Померанія на свого роду клієнтську службу для Москви». Фонд був створений у січні 2021 року на вимогу уряду і парламенту землі як захисна парасолька для компаній, які беруть участь у будівництві «Північного потоку – 2». США пригрозили санкціями.

Урядова фракція СДПН, навпаки, після допиту свідків у п’ятницю наголосила, що вони підтвердили, що процедура затвердження Гірським відомством Штральзунда будівництва газопроводу «Північний потік 2» була проведена відповідно до об’єктивних та конституційних принципів та з урахуванням усіх необхідних аспектів. Гірське відомство докладно розглянуло та пояснило, що «Північний потік – 2» міг би зробити важливий внесок у безпечне, економічно ефективне та надійне енергопостачання Німеччини та всієї Європи.

Читайте також:  Україна потребує будь-якої підтримки

«До речі, і Федеральне міністерство економіки, і Федеральне морське та гідрографічне агентство дійшли тих самих висновків, що і Гірське відомство», – підкреслив Томас Крюгер, голова СДПН. Він назвав «абсурдними» звинувачення в тому, що уряд землі та земельна влада була направлена ​​Росією.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я