Після смерті Тайра Ніколса: шостого співробітника поліції звільнено

51

Після насильницької смерті чорношкірого Тайра Ніколса у США поліція Мемфіса у штаті Теннессі звільнила ще одного співробітника.

Колишній співробітник поліції порушив кілька правил внутрішнього розпорядку, заявила влада у п’ятницю (за місцевим часом). Серед іншого, він знехтував правилами особистої поведінки, правдивості та поводження з поліцейським обладнанням. У повідомленні зазначено, що це може бути офіцер, який під час нападу на Ніколса вистрілив у 29-річного офіцера з електрошокера.

У січні Ніколс був зупинений поліцією у своєму автомобілі та жорстоко побитий співробітниками поліції. Через три дні після інциденту Ніколс помер від травм у лікарні. Його смерть викликала загальнонаціональне обурення в США та відновила дискусію про расизм та поліцейське насильство. Ніколс був афроамериканцем. Випадки загибелі поліцейських – часте явище у США. За даними сайту mappingpoliceviolence.org, минулого року поліція вбила понад 1100 людей. За даними, чорношкірі жителі США майже втричі частіше гинуть від рук поліції, ніж білі.

Читайте також:  Понад 100 арештів напередодні виборів

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я