Після протесту проти розміщення біженців: апеляція районного адміністратора

28

Після бурхливих протестів проти будівництва притулку для біженців в окрузі Нордвестмекленбург адміністратор округу закликав федеральний уряд до дій. «Федеральний уряд має нарешті визнати становище муніципалітетів», – заявив політик ХДС Тіно Шоманн в ефірі програми ARD «Tagesthemen» у п’ятницю ввечері, говорячи про ситуацію з розміщенням біженців. «Федеральний уряд має обмежити та контролювати, зупинити нелегальну міграцію і, нарешті, розпочати наступ на депортацію, щоб також звільнити потужності».

«Ми зіштовхнулися із ситуацією, яку суспільство вже не може зрозуміти», – попереджає Шоманн. Він зажадав: «Нам потрібні ресурси та можливості, щоб це здійснити».

120 поліцейських перевірили зустріч

У четвер увечері 700 людей провели демонстрацію проти запланованого будівництва під час позачергового засідання районної ради у Гревесмюлені. Дехто намагався отримати доступ до непублічної частини зборів. На мітингу були присутні 120 співробітників поліції. На засіданні районна рада схвалила будівництво контейнерного притулку у селі Упал.

Розмістити 400 осіб у громаді, де мешкало 1600 осіб – «це співвідношення не підходить», – визнав Шоманн. «Але ситуація настільки вибухонебезпечна, тому що ми не маємо можливостей для розміщення і ми вже зайняли спортивні зали з листопада (…)». Йому не запропонували ніякої нерухомості – “я тільки й чую: ні, ні, ні”.

Герд Ландсберг, генеральний директор Асоціації міст і муніципалітетів, нещодавно попередив, що багато муніципалітетів «давно досягли межі своїх можливостей», коли йдеться про розміщення біженців та переміщених осіб. Минулого року за притулком у Німеччині звернулося більше людей, ніж будь-коли з 2016 року. 217 774 особи вперше звернулися по захист у Німеччині, що майже на 47 відсотків більше, ніж у попередньому році. Крім того, 2022 року в Німеччині було прийнято близько мільйона військових біженців з України, яким не потрібно було просити притулку.

Читайте також:  Мерцю заборонено відвідувати німецьких іранців

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я