Немає часу помити голову? Розповідаємо, як правильно користуватися сухим шампунем

78

Не тільки зачіска, а й здорове, чисте та доглянуте волосся здатне змінити зовнішність людини, а також покращити її емоційний стан та самопочуття. У стрімкому ритмі буднів може не вистачати часу на догляд за волоссям після традиційного миття шампунем, використання кондиціонера, сушіння та укладання волосся, тому сухий шампунь може стати тимчасовим помічником у відновленні свіжості волосся. Як правильно користуватися сухим шампунем і в чому його позитивні та негативні сторони, пояснює косметолог Apotheka Beauty Катріна Блумберга.

“Час та інші ресурси, вкладені в турботу про здоров’я та блиск волосся, багато в чому залежать від типу, довжини волосся та бажаної зачіски. У когось миття голови може зайняти всього 15 хвилин, а в іншого більше години, тому в ранковому поспіху це може стати причиною стресу та головного болю Швидка альтернатива традиційному миття волосся – освіжити його сухим шампунем, доступним у трьох різних формах: порошок, піна та аерозоль. Слід зазначити, що сухий шампунь не очищає волосся, тому його не слід використовувати кілька днів поспіль, а використовувати як тимчасовий порятунок при неможливості вимити волосся внаслідок нестачі часу або інших причин», – пояснює Катріна Блумберга. .

Рекомендації щодо використання сухого шампуню:

Розчешіть волосся, рівномірно розподіляючи натуральні олії в шкірі голови від коріння волосся по всій їх довжині.

Залежно від густоти волосся, пальцями або гребінцем, розділіть волосся на рівні частини, щоб забезпечити більш рівномірне покриття. Для поділу можна використовувати чисті шпильки або гумки для волосся.

Нанесіть невелику кількість сухого шампуню на коріння волосся. При використанні аерозолю розпорошуйте порошкоподібну речовину з відстані, щоб засіб розподілявся рівномірно, а не концентрувався в одному місці. Якщо продукту занадто багато, він може не вбратися, збитися і мати плямистий вигляд. Якщо трапилося нанести занадто багато сухого шампуню, можна відразу ж здути надлишки феном, поки шампунь не встиг увібрати інші речовини.

Читайте також:  Банани - склад та профіль вуглеводів. Як впливають рівень цукру в крові?

Відповідно до вказівок виробника, дайте продукту вбратися протягом 3-5 хвилин, після чого його можна втерти в шкіру голови чистими руками або розчесати гребінцем.

Переваги використання сухого шампуню:

  • Освіжає волосся, вбираючи надлишки шкірного сала, бруд, піт та інші продукти.
  • Надає об’єму волоссю і довше зберігає зачіску як на брудному, так і на чистому волоссі.
  • Зменшує запах, що увібрався у волосся, наприклад, від сигаретного диму, поту, парфумерії, їжі.
  • Економія часу та коштів у порівнянні з миттям голови традиційним методом.
  • Скорочується частота миття волосся, що дозволяє натуральним маслам рівномірніше зволожувати волосся по всій довжині.
  • Волосся легше укладати, ніж щойно вимиті. Більш тривала фіксація кісок, гульок та високих вечірніх/весільних зачісок.
  • Подовжує стійкість тону забарвленого волосся – занадто часто миття волосся поступово послаблює колір і може прискорити необхідність наступного візиту до перукаря. Завдяки використанню сухого шампуню кількість миття голови можна зменшити.
  • Якщо трапиться нанести занадто багато засобу для укладання, наприклад, бальзаму або живильного масла, сухий шампунь вбере всі надлишки.

Мінуси від використання сухого шампуню:

  • Хоча сухий шампунь вбирає все зайве, він не очищає волосся, а тільки створює видимість вимитого волосся – на волоссі залишається пил, бруд, піт, засоби для укладання.
  • Обмежений вибір кольорів – колір сухого шампуню має бути ретельно обраний, щоб максимально відповідав тону волосся людини, інакше він може помітно виділятися.
  • Надмірне використання продукту може закупорити волосяні фолікули, викликавши запалення та свербіж.
  • Сухий шампунь вбирає натуральні масла, що надають волоссю блиск, внаслідок чого волосся може виглядати сухим.
  • Сухий шампунь не зменшує дискомфорт, викликаний брудним волоссям – хоча зовнішній вигляд може бути приємним, відчуття дискомфорту все одно може зберегтися.
  • Іноді додавання сильних ароматизаторів може бути неприємним та викликати алергічні реакції у чутливих людей.
Читайте також:  Врятують від похмілля: вчені розкрили особливу властивість яєць

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я