Підводний безпілотник з ядерним зарядом випробуваний у Північній Кореї

11

За даними державних ЗМІ, новий підводний безпілотник може спричинити «надвелике радіоактивне цунамі». Північна Корея називає його таємною зброєю.

 

Підводний безпілотник з ядерним зарядом випробуваний у Північній Кореї

Північна Корея заявила, що зазнала нового типу підводного військового безпілотника, який може бути оснащений ядерною боєголовкою. Підводний безпілотник з ядерним зарядом «Haeil» може бути підірваний під водою і цим викликати «надвелике радіоактивне цунамі», повідомили державні ЗМІ. Інформація не може бути перевірена незалежно. Ця ізольована держава піддається жорстким міжнародним санкціям через свої програми зі створення ядерної зброї та ракет.

Згідно з повідомленнями, випробування безпілотника було проведено в рамках навчань спецназу з вівторка по четвер, щоб попередити супротивника «про ядерну кризу». Стратегічні крилаті ракети також було випробувано для імітації ядерної атаки. Під ворогами Північна Корея має на увазі США та Південну Корею. Військові у Південній Кореї зафіксували запуск кількох керованих ракет Північною Кореєю на східному узбережжі у середу.

Дрон був описаний Північною Кореєю як секретна зброя. Він може бути розгорнутий для використання «на будь-якому узбережжі та в будь-якому порту або відбуксований надводним кораблем», йдеться у повідомленні. Випробування було проведено у четвер, щоб відпрацювати атаку на ворожий порт, йдеться у повідомленні. Випробувальна боєголовка вибухнула біля східного узбережжя на глибині від 80 до 150 метрів, йдеться у повідомленні.

Нині Корейському півострові зростає напруженість. Випробування також розглядаються як реакція на нові військові навчання США з Південною Кореєю. Після безпрецедентної серії ракетних випробувань минулого року, Північна Корея цього року знову кілька разів проводила випробування ракет з ядерним зарядом та керованих ракет, незважаючи на заборону, накладену резолюціями ООН. США та Південна Корея відновили повномасштабні маневри.

Читайте також:  Пошуки актора Джуліана Сендса продовжуються

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я