Ознаки вагітності

499
признаки вагітності

Жінка може відчути вагітність одразу ж після зачаття. З перших днів в організмі починаються перебудови. Кожна реакція організму – дзвіночок для майбутньої мами. Перші ознаки не можна назвати явними. Їх легко переплутати з нездужанням, яке виникає під час застуди або перед початком менструації. Багато жінок не звертають уваги на ці ознаки, а згодом дізнаються про вагітність, коли настає затримка. Якщо ж уважно стежити за своїм станом, про настання заповітного періоду можна дізнатися набагато раніше, ніж тест покаже дві смужки, а вагітність підтвердять аналізи та огляд гінеколога.

Перші ознаки вагітності

Цікаво, що перші тижні вагітності можуть для одних жінок проходити безсимптомно, для інших – з явними ознаками перебудови організму. Перелічимо, з чим можуть зіткнутися представниці прекрасної статі після зачаття.

  • Втома, погане самопочуття;
  • Різка зміна настрою – від позитиву до негативу і навпаки;
  • Складні стосунки з їжею – відраза до одних продуктів, переїдання інших;
  • Тяжкість і болі внизу живота;
  • Надмірна чутливість грудей;
  • Непритомність і запаморочення;
  • Нудота, токсикоз, печія;
  • Загострення нюху.

Вагітність може проявлятися зовнішніми змінами. Наприклад, одна з ознак “цікавого стану” – набряклість рук, ніг і обличчя. Реакцією організму може слугувати почервоніння шкіри на обличчі, поява прищів. Також у вагітних відзначається збільшення об’єму грудей і потемніння сосків. Ще одна ознака – підвищення базальної температури. Зазвичай це відбувається в період овуляції, а після базальна температура повертається до початкового значення. Під час вагітності останнього не відбувається.

тест на вагітність

Що робити в разі настання вагітності?

Найпоказовішою ознакою прийнято вважати відсутність менструації. Затримка може настати через стрес, перенапруження, зміну клімату або погоди. Якщо менструації немає понад 5 днів, це серйозний привід для того, щоб пройти тест і звернутися за консультацією до гінеколога. Відвідати лікаря доведеться в будь-якому разі, навіть якщо вдалося самостійно встановити вагітність за допомогою тесту. Повністю підтвердити це зможе тільки лікар. Ба більше, гінеколог скаже, чи немає у жінки патологій у вигляді позаматкової вагітності.

Читайте також:  Кольпоскопія: що це, як проводять

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я