Опитування Insa: німці оцінили політику канцлера

9

Громадяни Німеччини вважають, що політик перевищує свої повноваження та стикається з певними проблемами.

Німці оцінили політику канцлера

У репрезентативному опитуванні Insa німці оцінили політику канцлера Олафа Шольца (СДПН). Більше половини, а саме 55% жителів Німеччини не задоволені його роботою.

Німці оцінили політику канцлера

З-поміж незадоволених 31% опитаних заявили, що швидше не задоволені результатами роботи канцлера. На їхню думку, Шольц стикається з певними проблемами. Ще 24% заявили, що абсолютно не підтримують політику канцлера.

Лише 37% громадян Німеччини загалом згодні з діяльністю Олафа Шольца на посаді федерального канцлера.

Незважаючи на загальне незадоволення роботою, громадяни готові голосувати за канцлера. Опитування показало, що безпосередньо за обручки проголосували б 27% опитаних. Ще 15% хочуть проголосувати за голову ХДС Фрідріха Мерця.

Більше того, 49% респондентів взагалі не готові голосувати за будь-кого з кандидатів.

Критика канцлера

Нещодавно Олаф Шольц знову зіткнувся з хвилею критики на свою адресу після того, як пролобіював участь китайської судноплавної компанії Cosco в покупці частки терміналу в порту Гамбурга.

Тепер канцлер готується до свого першого візиту до Китаю, де зустрінеться з головою КНР Сі Цзіньпіном, що зробить Шольца першим главою уряду із Заходу. Це буде перша подорож західного політика до Китаю після початку пандемії коронавірусу.

У відповідь на підготовку до візиту голова консервативної групи ЄНП в Європейському парламенті Манфред Вебер заявив, що канцлер посилає «неправильний сигнал».

З цією критикою згодні і пересічні громадяни Німеччини. Як показують опитування, більшість виступають проти купівлі часток у німецьких компаніях китайськими інвесторами.

У репрезентативному опитуванні Insa німці оцінили політику канцлера Олафа Шольца.  Фото: Alexandros Michailidis/shutterstock.com

Наприклад, 39% респондентів вважають, що такі кейси мають бути обмежені законом. Понад те, 34% респондентів виступають за заборону. І лише 17 відсотків вважають, що Китай може купувати частки у німецьких компанія без обмежень та заборон.

Читайте також:  Зеленський дякував Шольцю німецькою мовою

При цьому політику канцлера щодо Китаю не поділяють 40% його потенційного електорату. Серед прихильників СДПН за повну заборону на купівлю часток китайськими корпораціями в компаніях Німеччини.

Прихильники лівих розходяться в думках про те, чи вони хочуть повністю заборонити або обмежити інвестиції китайських державних компаній. За обидва заходи виступають 34% опитаних прихильників.

Крім того, 45% виборців ХДС/ХСС та 46% електорату «Альтернативи для Німеччини» виступають за заборону. Серед прихильників Зелених таких 46%, а серед виборців ВДП – 51%.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я