Одинадцять років позбавлення волі за підтримку держави-агресора

18

Українка має вирушити до в’язниці на довгих одинадцять років. Вона організувала заклик до фінансування бойовиків в окупованому Росією Донецькому регіоні.

 

Одинадцять років позбавлення волі за підтримку держави-агресора

На півдні України в Одеській області на березі Чорного моря мешканку засуджено до більш ніж одинадцяти років позбавлення волі за збирання грошей для російських окупантів, згідно з вироком. Про це повідомила служба внутрішньої розвідки СБУ, опублікувавши докази у своєму Telegram-каналі.

Згідно з повідомленням, жінка організувала у соціальних мережах заклик до фінансування бойовиків в окупованому Росією Донецькому регіоні. Вона була заарештована у грудні під час операції з боротьби з диверсантами. Суд засудив її до одинадцяти років та чотирьох місяців позбавлення волі за підтримку держави-агресора, йдеться у повідомленні.

Підтримка двох родичів

Жінка нібито підтримувала двох родичів, які у 2016 році приєдналися до сепаратистів на Донеччині, щоб воювати проти українських військ. Бойові дії на сході України розпочалися ще 2014 року після падіння президента України Віктора Януковича.

За їхніми словами, родичі цієї жінки приєдналися до сил Москви, щоб зайняти місто Маріуполь та частину Херсонської області після початку російського вторгнення в Україну 15 місяців тому. Спецслужба СБУ неодноразово повідомляла про арешти колабораціоністів, які підтримують Росію.

Читайте також:  Зеленський упевнений, що де-факто вже в НАТО

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я