Новорічний зажор: 7 порад, як не переїсти на свято

22

Попереду Новий рік та розкішне застілля зі святковими жирними стравами. Як правило, таке калорійне завантаження може позначитися на фігурі. Уникнути неприємних наслідків можна лише якщо подумати про це заздалегідь. Ось 7 лайфхаків, які допоможуть залишатися у формі, незважаючи на всі спокуси.

Не голодувати перед святом

Багато хто в надії влізти в улюблене вбрання сідають на жорстку дієту перед Новим роком і роблять велику помилку. Все це, як правило, призводить до сильного стресу для організму і зриву в новорічну ніч, коли ми зі звірячим апетитом накидаємося на страви зі святкового столу, пише Voice.

Щоб цього не сталося, 31 грудня дієтологи радять щільно поснідати, пообідати та повечеряти. Тоді в новорічну ніч можна спокійно скуштувати страви потроху і уникнути переїдання.

Зменшити кількість страв на столі

Слідувати традиціям і готувати на Новий рік, як для роти солдатів, зовсім необов’язково. Згодом їжу доведеться важко доїдати або викидати, що не порадує в обох випадках. Заздалегідь складіть список страв і без жалю викресліть з нього численні салати, закуски та кілька варіантів гарячого, залишивши тільки все найулюбленіше і найнеобхідніше.

Зменшити калорійність закусок

Насправді це дуже легко зробити, лише виключивши майонез як заправку. Спробуйте приправити салати йогуртом з додаванням гірчиці – так блюдо автоматично стане не таким важким. Численні ж нарізки ковбаси можна замінити грудкою індички або відвареною куркою. І не захоплюйтесь тарталетками: вони калорійні самі по собі, а в поєднанні із закускою стають взагалі справжньою бомбою сповільненої дії для фігури.

Правильно вибирайте гаряче

Гуся чи свинячі відбивні в пануванні краще замінити на менш жирні варіанти. Нехай це буде кролик, курка, індичка чи риба. Краще якщо страви будуть подані на стіл у тушкованому чи запеченому вигляді. Поєднувати гаряче краще з овочами замість важкої картоплі – так ви значно скоротите загальну калорійність страви.

Читайте також:  Очікуються сніг та хуртовини, але з'явилися ознаки, що тепло вже близько

Вибирайте легкі десерти

Наполеони, медовики, еклери та торти з олійним кремом краще залишити до кращих часів, а в саму новорічну ніч віддати перевагу лайт-варіантам солодкого. Підійдуть легкі йогуртові муси, фруктові десерти, желе та сорбети. Після таких десертів вдасться вийти з-за столу без жахливого почуття тяжкості.

Не налягайте на алкоголь

Мало того, що алкоголь калорій сам по собі, так ще й «магічним» чином діє, а особливо на жінок, які схильні їсти більше, якщо трапеза супроводжується спиртним. Фішка в тому, що під впливом алкоголю нюх загострюється, тим самим пробуджуючи вовчий апетит. Тому у середині святкування краще акуратно перейти на напої без градусів.

Пийте більше води

Чим більше чистої води та несолодких напоїв зможете випити під час застілля, тим менше жирних страв у вас влізе. Крім того, вода допомагатиме організму швидше впоратися зі спиртним та прискорювати метаболізм.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я