Справжній суперпродукт: чим корисні гарбузове насіння

119

Гарбузове насіння буквально накачане необхідними нам поживними речовинами. Жири, білок, вітаміни, мінерали і клітковина, що містяться в них, можуть знизити ризик хронічних захворювань, включаючи діабет і хвороби серця.

Це насіння може стати відмінним доповненням до здорового раціону харчування. Навіть коли йдеться про одну маленьку порцію: менше 30 г сушеного насіння, очищеного від шкірки. У насінні гарбуза містяться антиоксиданти, такі як вітамін Е та каротиноїди, пише портал Aussiedlerbote.de.

Антиоксидантам належить важлива роль у зменшенні запалень та у захисті клітин від пошкодження. Це і допомагає запобігти хронічним захворюванням. А ще дослідження показали, що олія насіння гарбуза може зменшити запалення при артриті.

Насіння гарбуза багате захисними сполуками, фітостеролами та цинком, які необхідні для нормальної функції передміхурової залози. Декілька досліджень встановили зв’язок між споживанням насіння гарбуза та покращенням симптомів аденоми простати. В одному дослідженні було показано, що гарбузова олія покращує симптоми при цьому захворюванні.

Гарбузове насіння також багате на антиоксиданти, жирні кислоти та інші фітонутрієнти, які можуть ще більше підвищити рівень тестостерону, зміцнити здоров’я простати та загальне самопочуття. У той же час вони допомагають виправити дисфункцію сечовиділення та покращити симптоми гіперактивного сечового міхура як у чоловіків, так і у жінок.

Гарбузове насіння може покращити здоров’я серця

Насіння гарбуза є хорошим джерелом жирних кислот та електролітів, включаючи калій та магній. Вони необхідні для здорового серця та профілактики серцево-судинних захворювань, таких як ішемічна хвороба серця.

Почнемо з того, що гарбузове насіння збільшує вироблення азотної кислоти в організмі. Це змушує кровоносні судини розслаблятися та розширюватися, що призводить до падіння кров’яного тиску.

Згідно з дослідженнями, гарбузова олія може допомогти знизити рівень холестерину та тиск. А це два основні фактори ризику серцевих захворювань.

Читайте також:  Дві ситні вегетаріанські страви, які варто спробувати

Плюс до того, згідно з дослідженнями, додавання в їжу олії насіння гарбуза знижує як систолічний, так і діастолічний артеріальний тиск у жінок у постменопаузі.

Хороше джерело магнію

Магній відіграє у більш ніж 300 ферментативних реакціях в організмі. Це включає вироблення енергії, синтез білка, скорочення і розслаблення м’язів, здорове формування кісток і функції нервів.

Магній може допомогти боротися з депресією, знову-таки знизити тиск, боротися із запаленням та запобігти мігрень.

На жаль, більшість людей не отримують достатньої кількості магнію у своєму раціоні. Включення гарбузового насіння у свій раціон може стати одним із кроків до зміни цієї статистики.

Насіння гарбуза може бути незамінним при діабеті, особливо для тих, хто бореться за стабілізацію рівня цукру в крові. Це також може бути пов’язане з його високим вмістом магнію. Доведено, що порошок гарбузового насіння знижує рівень глюкози в крові при діабеті 2 типу.

Насіння гарбуза може сприяти кращому сну

Нестача сну може порушувати багато процесів в організмі, включаючи імунну функцію та ясність розуму. Включення гарбузового насіння до свого раціону або вживання їх перед сном може допомогти вам краще спати. І все це завдяки двом поживним речовинам, що покращують сон: триптофану і магнію.

Триптофан сприяє виробленню серотоніну, який бере участь у регуляції апетиту, настрою, болю та сну. Він також сприяє виробленню гормону сну мелатоніну.

Як є гарбузове насіння

Гарбузове насіння можна їсти сирим або запеченим. Їх можна включати в різні рецепти, такі як смузі, випічка, салати та пудинги. Можна їх додати у вівсянку. Головне, що в будь-якому випадку їх вживання послужить вам гарною службою.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я