Гречка має багатий та унікальний склад вітамінів та мінеральних речовин. При цьому класична страва може стати ексклюзивною з кількома додатковими інгредієнтами.
У складі гречки є білок, клітковина, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо та інші корисні для травлення речовини. Тому, за словами лікарів, її необхідно включати до раціону восени та взимку. Якщо ви любите гречку та страви з неї, пропонуємо рецепт дуже смачної та ароматної страви зі східним колоритом.
складові
- 100 г гречки
- 1 зірочка бадяна
- 1 коробочка кардамону
- ½ шт. буряків (середнього розміру)
- 2 зубчики часнику
- 50 г оливок (без кісточки)
- 3 ст. л. соняшникової олії
- сіль та перець за смаком
Як приготувати
Спершу беремося за приготування основного інгредієнта – гречки. Варимо її в каструлі із 200 мл води. Пропорція води та крупи оптимальна – 1:2.
Паралельно додаємо в гречку зірочку бадьяна та коробочку кардамону. Доводимо її до кипіння і зменшуємо вогонь, продовжуючи варити гречку ще 10 хвилин.
Після приготування даємо настоятися ще 15-20 хвилин. Виймаємо спеції із каструлі.
Беремося за буряки. Миємо та чистимо її. Після цього нарізаємо середнім кубиком зі стороною 1-1,5 см. Два зубчики часнику також чистимо і дрібно нарізаємо. Додаємо все це до готової гречки.
Згодом беремо оливки і кладемо їх у основну страву цілими. Додаємо за смаком сіль, мелений перець та 3 ст. л. ароматної олії.
.