Що може бути приємнішим для кавоману, ніж напій зі свіжомелених кавових зерен? Хіба тільки міцна кава з пирогом із волоськими горіхами. Однак існує безліч цікавих і, на перший погляд, абсолютно незвичайних варіантів страв з кавою.
У свіжозвареної кави може бути гіркий і легкий смак горіха, шоколаду і навіть нотки тютюну. І якщо змішати його з перцем чилі та додати суміш, наприклад, до тушкованої свинини, то вийде ароматне блюдо з більш вираженим смаком м’яса.
Пропонуємо вам простий та цікавий рецепт свинини в кавовому маринаді.
Складові:
- Холодна чорна кава – 150 мл
- Солодкий соєвий соус – 150 мл
- Мадейра – 150 мл
- Свиняча грудинка – 2 кг
Приготування:
- Змішати каву, соєвий соус та Мадейру.
- Залити свинину маринадом те щоб маринад повністю покривав м’ясо.
- Накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 4 години (або на ніч).
- Розігріти духовку до 115 ° C. Покласти м’ясо у форму для смаження, трохи полити маринадом, накрити фольгою і гасити час від часу поливаючи маринадом 5-6 годин або поки м’ясо не стане відокремлюватися від кісток.
- Вийняти форму з духовки та розрізати між кістками на порції (приблизно 6 порцій).
- Маринад, що залишився, налити в каструлю і довести до кипіння, гасити на повільному вогні близько 4 хвилин, поки він не загусне.
- Розігріти духовку до 220 ° C, обмазати м’ясо маринадом, що загуснув, і запікати в духовці протягом 7 хвилин.
- Потім вийняти, знову обмазати маринадом, перевернути та запікати в духовці ще 7 хвилин.
.