Не зупиняйте атомну електростанцію до весни

17

Колишній міністр транспорту бачить у використанні ядерної енергії можливість для Німеччини та вважає, що зупинка реакторів виявиться “великою помилкою”.

Лідер державної групи ХСС Олександр Добриндт зажадав від «світлофорної коаліції» відмовитися від запланованої на середину квітня зупинки трьох атомних електростанцій, що залишилися.

Добриндт: “Не зупиняйте атомну електростанцію до весни”

«Стабільність енергопостачання у Німеччині не забезпечена у довгостроковій перспективі. Атомна енергія могла б зробити цей значний позитивний внесок», – сказав голова депутатів бундестагу від ХСС в інтерв’ю берлінському агентству Deutsche Presse-Agentur. Він додав: “Відключення атомної енергії в Німеччині скоро стане очевидною великою помилкою”.

Після того як канцлер Олаф Шольц (СДПН) поставив крапку, федеральний уряд вирішив, що три атомні електростанції, що залишилися, повинні продовжувати працювати до 15 квітня. Після цього використання ядерної енергії має припинитися.

Йдеться не лише про цю зиму, а й наступні зими, сказав Добріндт. «Я вірю в відродження ядерної енергетики в Європі – і німецькі компанії також візьмуть участь у цьому». Однак, за його словами, це буде зроблено за допомогою електростанцій, збудованих у сусідніх європейських країнах. «Для нас було б логічніше тримати на ринку власні потужності. Ось чому цю помилку «світлофора», відключення трьох електростанцій, що ще працюють, має бути швидко скасовано», – зажадав політик CSU. Для цього необхідно негайно замовити паливні стрижні.

Читайте також:  Держсекретар США Блінкен у Пекіні

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я