Лула виганяє військових зі своєї резиденції

20

Щонайменше 40 військовослужбовців бразильської армії було звільнено від своїх обов’язків у резиденції президента після штурму урядового кварталу у Бразиліа.

Відповідні укази було опубліковано в офіційному урядовому віснику у вівторок (за місцевим часом). Найбільше постраждали військовослужбовці нижчої ланки – рядові, капрали та сержанти, які працювали, наприклад, в адміністрації та службі безпеки «Паласіо да Алворада», яка резиденція нещодавно прийняла присягу президента Луїса Інасіу Лули да Сілви в столиці Бразилії.

Прихильники Болсонаро стоять за заворушеннями

8 січня прихильники Жаїра Болсонару, глави держави, нещодавно відстороненої від влади Лули, увірвалися до Конгресу, резиденції уряду та Верховного суду до Бразиліа, завдавши значної шкоди. Близько 1500 прихильників Болсонаро було тимчасово заарештовано. Лівий політик Лула звинуватив свого правого попередника у підбурюванні своїх прихильників, що Болсонаро заперечує.

Крім того, Лула висловив підозру, що між учасниками заворушень та військовослужбовцями збройних сил та федеральної поліції столичного округу напевно була змова. У вівторок Генеральна прокуратура розпочала розслідування можливої ​​відповідальності політиків та військових.

У понеділок було висунуто перші 39 звинувачень проти прихильників Болсонаро, які, ймовірно, брали участь у заворушеннях. Серед іншого, вони звинувачуються у створенні збройної злочинної організації, завданні збитків державному майну та спробі державного перевороту. Крім того, звинувачення вимагало попереднього ув’язнення для обвинувачених.

.

Читайте також:  Президент Ірану: "Немає пощади противникам системи"

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я