Названо риси характеру, які впливають на якість життя

140

Чи може характер людини допомогти їй прожити щасливіше життя? Як це не дивно, це саме так. Згідно з новим дослідженням, тип особистості безпосередньо впливає на якість життя.

Вчені з Кембриджу проаналізували дані 60 000 респондентів зі 159 країн і виявили: чим більше у людини позитивних сторін характеру, тим менша схильність до хвороб. Позитивними для здоров’я виявились ентузіазм, цікавість, саморегуляція чи здатність до самоконтролю, оптимізм, чесність, наполегливість, розсудливість та співчуття. У людей з усіма цими якостями виявилося більш повноцінне та щасливе життя, пише Lifehacker.

Найбільш сприятливою рисою характеру виявився ентузіазм. По суті, це життєва сила, бадьорість, енергійність і бажання брати активну участь у всіх аспектах свого життя, зазначає автор дослідження Дорота Везяк-Бяловольська.

Її команда виявила, що ентузіазм знижує можливість розвитку депресії. А енергійність зменшує ризик розвитку діабету та загальну ймовірність смертності. Оптимізм же виявився одним із найсильніших якостей характеру, пов’язаних з благополуччям та добрим здоров’ям.

А ось відмінне почуття гумору, яке також прийнято відносити до позитивних рис характеру, негативно впливає на самопочуття, тому що заважає добре відпочивати та спати. Крім того, жартівники погано працюють у команді. Також не виправдали себе хоробрість, креативне мислення, почуття справедливості, розважливість, любов до навчання, лідерство та духовність. Вони швидше негативно впливають на якість життя.

Крім того, автори дослідження зазначають, що доброта – це чудова риса характеру, але вона може призвести до виснаження та втоми від співчуття. Тобто теоретично теж негативно впливає на здоров’я.

.

Читайте також:  Як подбати про шкіру рук навесні? Фармацевт назвала найчастіші помилки

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я