Україна потребує будь-якої підтримки

20

Міністру оборони показують, які саме бойові танки будуть поставлені в Україну протягом кількох тижнів.

Пісторіус: Україна потребує будь-якої підтримки

Міністр оборони Борис Пісторіус очікує, що постачання бойових танків в Україну значно посилить обороноздатність країни проти російських агресорів. «Україна потребує будь-якої підтримки, яку вона може отримати, і танки Leopard, чи це 2A6, чи інші 2A4, можуть відіграти важливу роль у боротьбі українців проти агресора Росії. І тому зрештою всі розуміють, що це має статися», – сказав політик СДПН під час відвідування військ в Августдорфі, Вестфалія.

Пісторіус звернувся до військовослужбовців з проханням поставитися з розумінням цього кроку і оголосив про якнайшвидшу заміну. За словами Пісторіуса, у вівторок він провів три оголошені двосторонні переговори з представниками оборонної промисловості і був «дуже радий чітким зобов’язанням та заявам про те, що можливо і може бути досягнуто». Він сказав, що хоче зробити все, щоб бундесвер став оперативнішим і здатнішим до «холодного старту», ​​тобто готовим до бою без серйозної підготовки.

Час підтискає

Уряд Німеччини пообіцяв Україні 14 машин Leopard 2A6 та 40 бойових машин піхоти Marder. Інші західні партнери зараз також постачають сучасніші західні системи озброєння. Крім того, існують програми навчання українських солдатів, які вже розпочалися у Німеччині на бойовій машині піхоти «Мардер». На думку військових експертів, військова допомога також може бути гонкою з часом, оскільки Росія готує новий наступ на Україну.

У другій половині дня Пісторіус прибув до казарм фельдмаршала Роммеля в Августдорфі, де знаходиться 203-й танковий батальйон, де йому продемонстрували можливості основного бойового танка Leopard 2 на прикладі тих самих гусеничних машин, які будуть поставлені в Україну. З серпня 2022 року 203-й танковий батальйон, що налічує близько 550 солдатів, також є ядром багатонаціональної бойової групи НАТО в Литві, яка робить внесок у зміцнення північно-східного флангу Альянсу. Пісторіус також прокотився на «Леопарді» і сказав потім: «Не рахуючи того, що було досить холодно, це було, перш за все, дуже вражаюче».

Читайте також:  Конференція за участю не менше 40 глав держав та урядів

Серйозна аварія, у якій постраждали дванадцять військовослужбовців

Незадовго до його візиту до Північного Рейну-Вестфалії в Центрі бойової підготовки армії (GÜZ) у Саксонії-Анхальт стався серйозний нещасний випадок, внаслідок якого постраждали дванадцять солдатів. Один із них отримав серйозні поранення, повідомив представник бундесверу виданню Deutsche Presse-Agentur. Згідно з наявною інформацією, два автомобілі зіткнулися під час високошвидкісних навчань.

Важко пораненого солдата було доставлено до лікарні рятувальним вертольотом. Всім іншим солдатам, які брали участь в аварії, було надано медичну допомогу. Солдати належать до підрозділу з Мюнстера у Нижній Саксонії, що підтвердив представник Бундесверу. За повідомленням Бундесверу, військова поліція розпочала розслідування ходу аварії та можливих причин, які спочатку були незрозумілі. В Аугустдорфі Пісторіус висловив своє потрясіння. Він висловив співчуття постраждалим та побажав їм якнайшвидшого одужання, сказав він журналістам.

GÜZ поблизу Гарделегена є центральним армійським центром підготовки бойової машини піхоти Puma. Нещодавно виникли проблеми із системою озброєння: Під час навчань усі 18 використаних бойових машин піхоти вийшли з ладу. За даними Міністерства оборони, аналіз пошкоджень виявив здебільшого незначні та середні ушкодження. Закупівля додаткових танків Puma та їх використання для сил швидкого реагування НАТО (VJTF) поки що відкладено. Однак, за даними Бундесверу, танки, які брали участь в аварії, були іншою серією, ніж ті, що вийшли з ладу.

Відповідаючи на запитання, міністр оборони також прояснив свою позицію щодо призову до армії. «Призупинення обов’язкової військової служби було помилкою, але не тією, яку можна повернути миттєво», – сказав він. «У нас зараз є інші завдання, вирішення яких коштує багато грошей, енергії та часу. А ці – на передньому плані».

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я