Дорін Денштедт стала першим чорношкірим міністром Німеччини

37

Колишня співробітниця поліції Дорін Денштедт стала першим чорношкірим міністром у колишній комуністичній східній Німеччині, очоливши міністерство юстиції та міграції.

Дорін Денштедт стала першим чорношкірим міністром Німеччини

45-річна Дорін Денштедт перебуває в партії «Зелених» і обіймає посаду у федеральній землі Тюрінгія. Вона прийшла на зміну Дірку Адамсу, якого було звільнено у зв’язку з тим, що його керівництво імміграційної політики втратило підтримку партії екологів.

Тюрингія керується розколотою коаліцією з вкрай лівої партії Linke, соціал-демократів та «Зелених», які сформували оплот проти вкрай правої партії AfD, яка набрала близько 30% голосів.

Державне відділення AfD, антимігрантської та антимусульманської партії, вважається особливо радикальним і було взяте під нагляд Управлінням внутрішньої безпеки.

“Якщо вам подобається конституція Тюрінгії, вас вважають лівим”, – сказав Денштедт, чий батько-танзанієць навчався в Німеччині, в інтерв’ю газеті Tagesspiegel.

«Я можу бути помітною – зрештою, я завжди виділялася у суспільстві з білою більшістю, хотіла я цього чи ні».

Денштедт, чия нова посада займається судовою системою, а також питання мігрантів і біженців, заявила, що має намір стати голосом жертв злочинів, расизму та дискримінації.

Вона зазначила, що її, як громадянку Німеччини, регулярно просять пред’явити документи на проживання і вона не їздить у громадському транспорті ночами, побоюючись нападів расистів.

Денштедт, яка прийшла у політику лише у 2021 році, зіткнулася з потоком ненависті в Інтернеті, коли було оголошено, що вона стане міністром.

Але, за її словами, вона також отримала широку підтримку та підбадьорення з приводу своєї нової посади, яка стала дуже помітною.

“Неймовірна кількість людей зв’язалися зі мною, щоб сказати, що вони пишаються мною і сподіваються на те, що я зможу реалізувати”– сказала вона в інтерв’ю газеті Tagesspiegel.

Читайте також:  Рішення щодо партійного розгляду щодо членів ради відкладено

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я