Навчальні танки Abrams прибули до Графенвера

43
Тридцять один навчальний танк «Абрамс» вивантажено на військовий полігон у Графенвері, Баварія, за даними Міністерства оборони США. Навчальні танки Abrams прибули: «Я можу підтвердити, що 31 учбовий танк M1 Abrams прибув до Графенвера, Німеччина», – заявив у понеділок у Вашингтоні представник Пентагону Пет Райдер. Очікується, що українські війська прибудуть до Графенвера «найближчими тижнями» і розпочнуть тренування на танках. За його словами, ціль полягає в тому, щоб навчити українські танкові екіпажі як використанню танка «Абрамс», так і його обслуговуванню, тим самим повністю підготувавши їх до участі в агресивній війні Росії.

Начальник штабу США Марк Міллі на засіданні Контактної групи по Україні наприкінці квітня на американській авіабазі в Рамштайні, Рейнланд-Пфальц заявив, що США спочатку поставлять для навчання навчальні танки, не придатні для бою. Танки “Абрамс”, призначені для бойових дій, все ще ремонтуються. Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США прискорили постачання, щоб мати можливість надати Україні більше бронетехніки протягом найближчих місяців.

Наприкінці січня після довгих переговорів і паралельно з постачанням Німеччиною танків Leopard Києву уряд США оголосив, що поставить Україні 31 основний бойовий танк M1 Abrams. Тоді Вашингтон підкреслив, що до їх прибуття в Україну пройде «багато місяців». Спочатку уряд США стверджував, що не вважає постачання цих бойових танків доцільним з різних практичних причин. Однак, зрештою, Вашингтон несподівано змінив свою думку.

Читайте також:  Арешт біля будинку Обами пов'язаний із Трампом

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я