Найвищі партвнески сплачують ліві депутати

13
Депутати парламенту землі Саксонія-Анхальт щомісяця виплачують від 370 до 1150 євро зі своєї винагороди на користь своєї партії. Такі результати опитування Deutsche Presse-Agentur про так звані збори з мандатаріїв. Ліві політики віддають своїй партії найбільше. Наразі відраховується близько 15 відсотків від базової компенсації, сказав представник прес-служби. Це складає 1150 євро.

Партії не лише отримують державне фінансування, що ґрунтується на їхній частці голосів на виборах. Вони також фінансуються за рахунок членських внесків, пожертвувань або так званих внесків мандатаріїв – грошей із видаткової частини мандату.

У ВДП найнижчий збір у країні. Наразі депутати платять у державне об’єднання близько п’яти відсотків від свого щомісячного доходу як члени парламенту, йдеться у повідомленні. Для членів земельного парламенту це 370 євро. Міністри передають 820 євро.

З липня 2022 року депутати земельного парламенту Саксонії-Анхальт одержують 7440,54 євро на місяць. Крім того, існує неоподатковувана одноразова сума на загальні витрати. “Члени нашого земельного парламенту сплачують фіксовану суму у розмірі 400 євро на місяць”, – відповіли в AfD на питання про членські внески. “Ці гроші використовуються для роботи та організації партії, а також для проведення виборчих кампаній”.

Зелені» заявили, що внески від обраних представників є головною основою фінансування партії. Згідно зі статутом об’єднання штатів, члени парламенту штату сплачують 13,5% від базової винагороди. На даний час це відповідає приблизно 1000 євро.

Що стосується СДПН застосовується 8,5 відсотка, тобто близько 630 євро. Для найбільшої партії штату ХДС цей показник становить 6,5%. Депутати парламенту землі одержують близько 480 євро на місяць. Це означає, що 40 членів парламенту заробляють понад 230 000 євро на рік.

Читайте також:  Вагенкнехт все ще чекає рішення про заснування партії

Якщо депутати від ХДС виконують додаткову функцію, наприклад, очолюють парламентську групу, вони також сплачують у земельне об’єднання 6,5 відсотки на місяць від надбавки за відповідну функцію. Міністри ХДС в уряді землі наразі отримують 960 євро на місяць. Усі сторони платять вчасно, було сказано у відповідь на запитання.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я