На якому маслі категорично не можна смажити?

187

Кокосове масло – це рослинний продукт, що отримується з копри. Традиційно застосовувалося в миловаріння, виготовлення косметичних засобів, приготування начинок, що холодять, у вафельні торти і у виробництві маргарину, поки на початку XXI століття не стало широко вживатися в кулінарії. Багато хто думає, що воно дуже корисне і смажать на ньому. Чому це не так розповіла блогер та кулінар Дарія Дорошкевич.

Чому на кокосовому маслі не можна смажити?

Вибираючи олію для смаження, слід насамперед звертати увагу на температуру димлення. Для смаження потрібно використовувати олії з високою температурою димлення.

У нерафінованої кокосової олії температура димлення 177 градусів, у рафінованої 204 градуси.

“Чим більша температура димлення – тим більше олія не горітиме, а ваша їжа буде кориснішою”, – зазначає Дар’я Дорошкевич.

Ось температури димлення популярних масел:

  • Олія авокадо – 270 ℃
  • Соняшникова олія рафінована – 252-254 ℃
  • Топлена олія (масло гхі) – 250 ℃
  • Оливкова олія рафінована – 199-243 ℃
  • Кукурудзяна олія рафінована – 230-238 ℃
  • Пальмова олія рафінована – 235 ℃
  • Рисова олія рафінована – 232 ℃
  • Олія виноградної кісточки – 216 ℃
  • Оливкова олія нерафінована – 160-210 ℃
  • Кокосова олія рафінована – 204 ℃
  • Кокосова олія нерафінована – 177 ℃
  • Соняшникова олія нерафінована – 107-160 ℃
  • Вершкове масло – 150 ℃
  • Лляна олія – 107 ℃

.

Читайте також:  Рот на замок: 6 заборонених фраз, які притягують хвороби та невдачі

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я