Маск продав акції Tesla ще на 4 млрд доларів

15

Технологічний підприємець Ілон Маск знову розлучився з акціями Tesla на суму кілька мільярдів доларів після дорогого поглинання Twitter.

 

Бос компанії Tesla Ілон Маск продав акції очолюваного ним виробника електрокарів на суму чотири мільярди доларів США. Причини цього невідомі. Мережа Twitter, яку він очолив у жовтні 2022 року, має борги у розмірі 13 млрд доларів.

Як стало відомо, протягом кількох останніх днів загальна сума угоди склала близько 4 млрд доларів (близько 4 млрд євро). За даними документів Tesla, опублікованими SEC у середу ввечері, ця сума підтверджується. Причин продажу спочатку не розголошувалися.

Маск є головою виробника електромобілів Tesla. Причому акції компанії становлять більшу частину його мільярдного статку. Він вважається одним із найбагатших людей у ​​світі. Його статки оцінюються у понад 200 млрд доларів США.

Витрати на позики становлять близько 1 млрд доларів на рік

Маск придбав Twitter приблизно за 44 млрд доларів. Окрім інвестування власних коштів, він також взяв кредити на суму близько 13 млрд. доларів. За даними ЗМІ, лише обслуговування цих кредитів коштує приблизно 1 млрд доларів на рік.

За словами Маска, Twitter втрачає близько 4 млн. доларів на день. Нині мільярдер намагається зменшити ці витрати. Зокрема, із цим пов’язані плани звільнення працівників соціальної мережі.

Маск продав акції Tesla: можливі причини

Нещодавно доходи від реклами соціальної мережі коротких повідомлень впали. Тому що такі великі компанії як автовиробник Volkswagen і фармацевтична компанія Pfizer призупинили розміщення своїх оголошень в онлайн-сервісі.

Вони хочуть почекати та подивитися, як Twitter під керівництвом Маска боротиметься з образливим контентом. Зокрема, таким як прояви ненависті, свідомо неправдиві твердження та теорії змови.

Після продажу акцій на суму 8,5 млрд доларів у квітні, Маск знову продав акції Tesla на суму близько 7 млрд доларів у серпні. Ймовірно, він вклав ці гроші у покупку Twitter.

Читайте також:  Apple скорочує виробництво iPhone 14 на 3 мільйони штук

Як відомо, наприкінці минулого року Маск уже зібрав понад 16 млрд доларів, продавши акції виробника електромобілів. Він мав зробити це частково для того, щоб мати можливість сплатити податки з погашених опціонів на акції.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я