Мануела Швезіг у неділю вирушить до Фінляндії.

14

Відбудеться обмін думками з міністром у справах Європи та міністром транспорту Фінляндії.

 

Мануела Швезіг у неділю вирушить до Фінляндії.

Міністр-президент Мануела Швезіг у неділю ввечері разом із міністром науки та Європи Беттіною Мартін (обидві – СДПН) вирушить у делегаційну поїздку до Фінляндії. «Я бачу спільні інтереси у зеленому водні як енергоносії майбутнього», – сказала Швезіг (СДПН) на прес-брифінгу у Шверіні у п’ятницю. Поїздка, яка триватиме до середи, пов’язана з тісними відносинами з партнерським регіоном Турку.

За словами міністра-президента, Фінляндія є десятим за значимістю торговим партнером Мекленбурга-Передньої Померанії, а 2022 року товарообмін, тобто експорт та імпорт, збільшився на чверть і склав 622 мільйони євро. Цей показник має бути збільшений.

Увага науці та бізнесу

За даними Державної канцелярії, делегація складається із 30 учасників. Програма включає відвідування верфі «Мейєр» до Турки, інноваційного парку та переговори з представниками бізнесу. Також відбудеться обмін думками з міністром у справах Європи та міністром транспорту Фінляндії.

Беттіна Мартін вважає науку рушійною силою співробітництва. У програму міністра входить відвідування Університету Турку, де основна увага буде приділена розширенню обміну студентами та початку подальшої співпраці у галузі наукових досліджень.

Представники ділового співтовариства, до якого, крім компаній, входять також Торгово-промислова палата та Асоціація підприємців, також сподіваються на висновки, і тут все може стати конкретним на трьох запланованих інвестиційних переговорах. Вольфганг Бланк, президент Торгово-промислової палати Нойбранденбурга, сказав: «Бізнес має подорожувати, бізнес хоче подорожувати, зокрема із задоволенням із державною політикою».

Читайте також:  Бундесвер має намір вивести війська з Малі до кінця року

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я