Близько половини турків проголосували на Південному Заході

20

Незабаром з’явиться більше ясності щодо результатів виборів у Туреччині. Перед президентськими та парламентськими виборами, які відбудуться там у неділю, виборці, які мають право голосу, на південному заході країни вже проголосували. За словами влади, інтерес до цього був дуже великий.

 

Близько половини турків проголосували на Південному Заході

Близько половини турків південного заходу, які мають право голосу, взяли участь у виборах у Туреччині. За попередніми даними турецького виборчого органу, близько 124 000 турків віддали свої голоси у генеральних консульствах у Штутгарті та Карлсруе. Це близько 50% від приблизно 246 185 виборців, які мають право голосу, які проживають у Баден-Вюртемберг, згідно з даними Державного статистичного управління. Турки у цій країні могли голосувати до вівторка (9 травня).

За даними Генерального консульства в Штутгарті, майже 150 000 осіб було покликано проголосувати на виборах у Туреччині в адміністративних округах Штутгарту і Тюбінгена. 82 885 із них взяли участь, за попередніми даними виборчого органу, що становить 55,26%, приблизно такий самий показник, як і на виборах 2018 р. «Вражаюче, що все більше молодих людей використовують своє право голосу», – зазначили у Генеральному. консульство у Штутгарті.

“Наші громадяни виявили великий інтерес до виборів, і жодних проблем не виникло”, – сказали в генеральному консульстві в Карлсруе. Обидва консульства в Баден-Вюртембергі очікують на більш високий рівень явки, ніж у 2018 році, але результати поки показують, що в Німеччині взяло участь трохи менше людей, ніж на попередніх виборах.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган із ісламської консервативної партії AKP має побоюватися за своє переобрання після 20 років перебування при владі. Опитування передбачають рівну боротьбу між Ердоганом та його суперником, лідером опозиції Кемалем Кілічдароглу. Останній балотується як спільний кандидат від альянсу шести опозиційних партій із різних таборів.

Читайте також:  Лідер ЄНП Вебер закликає до зміни курсу у міграційній політиці ЄС

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я