“Лисья очі” і поганий зір: хірург розвінчала міфи про блефаропластику

154

Блефаропластика сьогодні є однією з найпопулярніших операцій, що омолоджують у світі, проте навколо неї, як і раніше, існує чимало міфів і помилок. Лікарі кажуть, що з її допомогою можна позбутися не тільки навислого століття, а й похмурого виразу обличчя та зайвого десятка років. Пацієнти бояться, що блефаропластика може незворотно змінити розріз очей, погіршити зір і викликати ранні зморшки. Що правда, а що міф? Коментує фахівець із блефаропластики Клініки ін. Соломатина Ірина Травкова.

Міф 1: Людям до 40 років не варто робити корекцію повік

Це, звісно, ​​міф. Серед моїх пацієнтів набагато менше 40 років. Є певна будова очей, яка потребує блефаропластики. Операція може бути потрібна і в 18 років. Крім того, існує міф, що блефаропластика може спричинити передчасне старіння шкіри. Це не так! Суть блефаропластики полягає у видаленні з повік надлишкової шкіри, що ніяк не впливає на обсяг таких речовин у шкірі як колаген та еластин і, відповідно, не може ні прискорити, ні уповільнити процес старіння.

Міф 2: Блефаропластику можна робити лише один раз

Насправді блефаропластику можна робити повторно, якщо цього вимагає ситуація. Наприклад, якщо згодом з’являється надлишок шкіри чи інші показання, можна знову її провести. Зазвичай це не раніше ніж через 10 років після первинної операції.

Міф 3: Корекція повік протипоказана людям з поганим зором

Блефаропластика – це насамперед естетика. Люди навіть із не ідеальним зором можуть хотіти отримати саме естетичний ефект. З медичної точки зору це можливо, якщо пацієнт не має протипоказань. Ні висока міопія, ні глаукома є протипоказанням для блефаропластики.

Міф 4: Після блефаропластики зміниться форма очей

Блефаропластика не змінює індивідуальність та розріз очей людини, за винятком тих ситуацій, коли ми використовуємо кантопластику. У разі використання стандартної блефаропластики, ми не втручаємося кардинально в анатомію ока, тобто не може бути жодних змін у структурі та будові ока. Популярну сьогодні операцію для зміни форми очей, наприклад, “лисячі очі” роблять за зовсім іншою технологією.

Читайте також:  Як залишити веб-браузер (і забрати свої дані із собою)

Міф 5: Верхню та нижню повіку потрібно оперувати разом

Все залежить від конкретних свідчень. Є пацієнти, кому потрібна лише верхня блефаропластика, є пацієнти, кому потрібна лише нижня блефаропластика. Якщо цього вимагає ситуація, ми проводимо кругову пластику повік у межах однієї операції.

Міф 6: Після операції не можна користуватися косметикою, займатися спортом та робити ботокс

Відразу після блефаропластики деякий час не можна турбувати прооперовані області для того, щоб уникнути ускладнень. Через два тижні після блефаропластики, коли вже зняті шви, зійшли набряки та синці, можна наносити декоративну косметику в області повік. Заняття спортом рекомендується відновлювати після місяця після операції. Що стосується ботулінотоксину – тут я завжди прошу пацієнтів почекати три місяці, і тоді сміливо проводити ці ін’єкції.

Міф 7: Після блефаропластики буде видно шов.

Протягом першого часу після операції шов буде помітний, так як для відновлення сполучної тканини та шкірного покриву потрібен час, але через кілька тижнів він стає світлішим і непомітнішим при відкритому оці. Через три місяці стає видно повноцінний ефект від операції.

Міф 8: Блефаропластика користується популярністю у чоловіків

Так, сьогодні це так – до блефаропластики вдаються не лише жінки, а й чоловіки. У наш час і жінки, і чоловіки хочуть виглядати молодшими та свіжішими. Блефаропластика полегшує підняття повік та відкриття ока, надає впевненості та підвищує якість життя.

Міф 9: Після корекції повік можуть не заплющуватися очі

Це, звісно, ​​міф. Після правильно проведеної операції очі обов’язково закриватимуться. У перший день після блефаропластики пацієнт може відчувати невеликий дискомфорт через набряк, але надалі очі, звичайно, закриватимуться.

Міф 10: Блефаропластика проходить безболісно

Завдяки сучасним технологіям, це справді так. За загальносвітовими стандартами корекцію повік проводять під локальною анестезією, за винятком випадків кругової блефаропластики.

Читайте також:  Літніх людей закликають у спеку гуляти рано-вранці, пити воду з м'ятою і провітрювати квартиру ночами

Пацієнт не відчуває біль або хвилювання, тому що під час операції поруч із ним знаходиться анестезіолог, який стежить за його станом та забезпечує комфорт під час маніпуляцій. За бажання пацієнта та певних показань, у нас є можливість провести операцію і під наркозом.

Важливо відзначити, що багато пацієнтів побоюються неприємних відчуттів у післяопераційний період, насправді він також проходить без будь-яких больових відчуттів, а зовнішній вигляд повік та обличчя з кожним днем ​​стає дедалі кращим.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я