Ліва партія Саксонії планує підтримати жінок

11

Кожна ненавмисно вагітна жінка повинна мати доступ до будь-якого варіанта аборту.

 

Ліва партія Саксонії планує підтримати жінок

Ліва партія в парламенті землі Саксонія хоче підтримати жінок і зміцнити право на самовизначення тих, що завагітніли ненавмисно. Це передбачено у законопроекті, поданому у четвер. Мета законопроекту полягає в тому, щоб по всій землі існував орієнтований на попит спектр амбулаторних та стаціонарних установ, які консультують та роблять аборти.

«Аборти криміналізовані у всій країні. Це відбивається і в правовій ситуації: аборти не покриваються державним медичним страхуванням, а землі не мають права пропагувати аборти», – пояснила член парламенту Сара Буддеберг. Правова ситуація для земель, які мають забезпечувати можливість абортів, залишається незрозумілою. Законопроект спрямований на зміну цього становища».

Аборт має стати доступнішим

Сюзанна Шапер, експерт із питань охорони здоров’я з Лівої партії, звернула увагу на інший аспект. Методи проведення абортів є невід’ємною частиною медичних досліджень. «Це ще одна причина, через яку експерти очікують на погіршення ситуації з поставками. Ми хочемо своєчасно запобігти нестачі пропозиції – особливо у сільській місцевості. Вагітні жінки не повинні робити одноденні поїздки, щоб зробити аборт».

Кожна ненавмисно вагітна жінка повинна мати доступ до будь-якого варіанту аборту – амбулаторного чи стаціонарного, медикаментозного чи хірургічного – і бути впевненою, що витрати будуть покриті.

Читайте також:  Кречмер попередив про зростаючу поляризацію в Німеччині

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я