Лаутербах оптимістично налаштований перед самітом із реформи лікарень

29

Федеральний міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах висловив оптимізм напередодні подальших консультацій зі своїми колегами із земель із приводу спірної реформи лікарень. «Ми на шляху до співпраці із землями», – заявив політик СДПН у четвер у програмі ZDF «Morgenmagazin».

Лаутербах хоче обговорити із землями передусім усі заплановані класифікації лікарняної мережі з відповідним фінансуванням – від базового догляду поблизу будинку, другого етапу з додатковими послугами до постачальників максимального догляду, таких як університетські лікарні. Плануються також єдині критерії якості, щоб клініки могли надавати певні послуги.

За словами Лаутербаха, реформа торкнеться 1719 клінік у Німеччині. “Ми втратимо клініки, але без реформи ми втратимо набагато більше і безсистемно”. Без реформи 25 відсотків лікарень, ймовірно, помруть, сказав Лаутербах раніше газеті Bild.

Лікарням доведеться спеціалізуватися. “Не всі можуть робити все”, – сказав Лаутербах. У сільській місцевості це може означати, що операція на коліні чи стегні займе більше часу, але дасть найкращий результат».

Читайте також:  Активісти продовжують блокувати дороги

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я