Китайські міста чекають напливу робітників через COVID

15

Міста в центральному Китаї розробили плани щодо ізоляції робітників-мігрантів, які біжать у свої рідні міста з підприємства-виробника iPhone Foxconn.

Китайські міста чекають наплив робітників через COVID.

Чженчжоу повідомив про 167 місцевих випадків зараження COVID-19 за сім днів. За тиждень до цього було зареєстровано лише 97 випадків хвороби. Китайські міста чекають на наплив робітників, які повертаються додому.

Постачальник Apple Foxconn в даний час має близько двохсот тисяч робітників на комплексі в Чженчжоу. Компанія не розкриває кількість інфікованих працівників. Але вона заявила у неділю, що не завадить їм піти.

Міста поряд з Чженчжоу – Ючжоу, Чанге і Цинян, закликали робітників заздалегідь повідомляти місцеву владу, перш ніж вирушити додому.

Робітники зобов’язані мандрувати «з пункту до пункту» на заздалегідь підготовлених транспортних засобах. Їх також помістять до карантину після прибуття. Про це йдеться в їхніх облікових записах у соціальних мережах, адресованих працівникам Zhengzhou Foxconn.

Відповідно до надсуворої політики Китаю щодо нульового COVID, міста зобов’язані діяти швидко, щоб придушити будь-які спалахи хвороби. Реалізується це за допомогою заходів, які можуть містити повномасштабні локдауни.

19 жовтня Foxconn заборонила обідати у їдальнях та зобов’язала працівників приймати їжу у своїх гуртожитках. Однак пізніше уряд погодився відновити обіди для зручності співробітників.

Китайські міста чекають наплив робітників через COVID.  На виробничому комплексі Foxconn налічується понад 200 тисяч співробітників.  Фото: Robert Way/shutterstock.com

“Водночас, для деяких співробітників, які хочуть повернутися додому, завод співпрацює з урядом для організації персоналу та транспортних засобів, щоб забезпечити впорядковане повернення співробітників”, – повідомляє Foxconn.

Збої в політиці Китаю щодо COVID останніми тижнями посилилися. Це відбувалося паралельно із зростанням числа нових заражень. Шанхайський Діснейленд заявив у суботу, що працюватиме з обмеженою місткістю. У середу роботу Universal Beijing Resort припинили після візиту одного зараженого.

Але ситуацію поступово беруть під контроль. Про це йдеться у повідомленні Foxconn. Компанія координуватиме резервні виробничі потужності з іншими своїми заводами, щоб зменшити потенційний вплив.

Читайте також:  В Індії та Пакистані вирує циклон

Китайські міста чекають напливу робітників: співробітники біжать до міст

Foxconn не відповіла на питання про те, скільки випадків захворювання було виявлено на її заводі в Чженьчжоу і скільки робітників звільнилося. На фотографіях та відео в китайських соціальних мережах видно, як робітники Foxconn повертаються додому. Вони йдуть по полях удень і дорогами вночі.

На знак підтримки місцеві жителі залишили воду у пляшках та продукти поряд із дорогами з написами: «Для працівників Foxconn, які повертаються додому».

«Деякі люди йшли серед пшеничних полів зі своїм багажем та ковдрами», — написав користувач WeChat у повідомленні про зображення у соціальних мережах.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я