Китай повідомляє про приблизно 60 000 смертей від корони з початку грудня

19

За офіційними даними, після закінчення суворої політики «нульового рівня захворюваності» в Китаї від коронарної інфекції або з нею померло близько 60 000 людей. Національна комісія охорони здоров’я заявила в суботу, що з 8 грудня 5503 пацієнти «Корони» померли від дихальної недостатності.

І ще 54435 смертей сталися в медичних закладах від інших захворювань у поєднанні з інфекцією Корона.

Останнім часом кількість нових пацієнтів загалом знизилася. Як у міських, так і сільських районах зараз спостерігається «тенденція до зниження» після піку, сказав представник Комісії Цзяо Яхуей на прес-конференції. Середній вік жертв становив 80,3 роки. Близько 90 відсотків загиблих були старші 65 років і страждали від захворювань, що існували раніше.

Майже через три роки, 7 грудня Пекін раптово скасував більшість своїх суперечливих і суворих заходів у рамках програми «Корона», таких як закриття приміщень та масові випробування. З того часу вірус корони швидко поширився країною, викликавши перевантаження лікарень і крематоріїв, повідомляють ЗМІ. Пекін також припинив щоденні звіти про кількість заражених та постраждалих по всій країні. У будь-якому випадку вони викликали значні сумніви у експертів і вважалися надто низькими.

Приблизно 60 000 жертв, про які зараз офіційно оголошено, значно нижчі за міжнародні оцінки. Наприклад, за оцінками лондонської компанії з обробки даних Airfinity, у Китаї щодня трапляється близько 3,7 мільйона випадків зараження, при цьому щодня помирає близько 21 000 людей. За цими оцінками, з початку грудня вже загинуло майже 350 тисяч людей. За прогнозами, до кінця квітня кількість смертей від корони може зрости до 1,7 мільйона. Однак спочатку хвиля вирівняється. Потім очікується подальше стрімке зростання на початок березня.

На тлі масової хвилі інфекцій Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та уряду зажадали від Китаю більшої прозорості. Побоюючись можливих нових варіантів вірусу, багато країн запровадили обмеження для мандрівників із Народної Республіки.

Читайте також:  Що йдеться у документі з викладом позиції Китаю щодо України?

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я