Користь на шкоду: 6 продуктів, які не можна їсти занадто часто

83

Адепти здорового способу життя легко відмовляються від десерту на користь зайвої порції пісного м’яса або риби, вважаючи, що вони роблять правильний вибір. При цьому мало хто знає, що надлишок їжі, яку ми звикли вважати корисною, може бути шкідливішим для організму, ніж ті ж солодощі. Ось список поживних та збалансованих продуктів, які не можна їсти надто часто.

Копчений лосось

Хороша новина для любителів червоної риби – свіжий лосось можна їсти у необмежених кількостях. А ось порції копченого лосося у раціоні краще обмежувати. Справа в тому, що копчена риба містить у складі поліциклічні ароматичні вуглеводні – сильний канцероген, який може спричинити розвиток раку, пише ELLE.

Комбуча

Не секрет, що комбуча, або чайний гриб – дуже корисний напій з великою кількістю пробіотиків у складі. Однак не варто забувати, що він містить глюкуронову кислоту, надлишок якої може викликати сильну печію.

Тунець

Тунець – це криниця заліза, цинку і магнію, до того ж він містить велику кількість білка. Але в цій рибі також є досить висока концентрація ртуті, тому її не варто їсти занадто часто. Ртутне отруєння може призвести до проблем із зором та м’язової слабкості.

Кокосове масло

У кокосової олії є маса переваг і широка сфера застосування, проте їсти її слід з обережністю. Справа в тому, що кокосова олія – це насичені жири, в яких містяться тригліцериди, здатні знижувати рівень загального холестерину. Це тягне за собою низку психофізіологічних змін, небезпечних для здоров’я людини, включаючи нестачу вироблення деяких гормонів та авітаміноз.

Готовий суп

На перший погляд, суп у банку або пакеті є непоганим варіантом обіду, коли не хочеться витрачати багато часу на готування та миття посуду. У ньому є достатня кількість овочів, він поживний і містить мало калорій. За всіх цих переваг готовий суп має один великий недолік: в ньому дуже багато солі. Чашка супу може містити 1500 мг натрію, при тому, що добова норма для дорослої людини становить близько 2000 мг.

Читайте також:  Боротьба з циститом: ефективні методи лікування

М’ясо на грилі

Незважаючи на низьку калорійність та високий вміст білка, м’ясо на грилі у великих кількостях здатне нашкодити організму. Коли ви готуєте м’ясо за високих температур, то в ньому створюються речовини під назвою гетероциклічні аміни. Високі температури, що використовуються при жарінні, грилі та барбекю, створюють величезну кількість небезпечних сполук, які можуть стати причиною розвитку ракових клітин. Запікання в духовці виробляє менше гідроциклічних амінів, а гасіння, варіння та обробка в мікрохвильовій печі практично безпечні для людини.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я