“Коринні жителі найкращі “охоронці лісу”

55

Він пообіцяв посилити захист довкілля та клімату.

 

Президент Бразилії: «Коринні жителі найкращі «хранителі лісу»

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва підписав укази про створення територій корінних народів, що охороняються в південноамериканській країні – перші з 2018 р. «Сьогодні я маю задоволення підписати офіційне затвердження шести територій корінних народів», – написав Лула в Твіттері після закінчення столиці Бразилії.

Посилаючись на обіцяну їм стратегію нульового знеліснення бразильської Амазонії до 2030 року, лівий політик заявив, що уряд докладатиме всіх зусиль для демаркації якомога більшої кількості земель корінних народів. Згідно з дослідженнями, корінні мешканці вважаються найкращими «охоронцями лісу».

Права корінних народів ущемлені

Близько 6 тисяч представників корінних народів з понеділка перебувають на еспланаді міністерств в урядовому кварталі в Бразиліа на великих щорічних зборах Terra Livre (Вільна земля). Вони провели демонстрацію проти законодавчих проектів, що загрожують корінним народам, і вимагали демократії під гаслом «Майбутнє корінних народів – сьогодні. Без демаркації немає демократії», вони вимагали створення територій, що охороняються.

«Антикорінний порядок денний» уряду попередника Лули Жаїра Болсонару включав «Марко Темпорал», який великі землевласники, наприклад, трактують таким чином, що корінні народи можуть претендувати лише на ті землі, де вони вже жили до ухвалення конституції 1988 року. На думку екологів, це обмежує права корінних народів.

Лула не вважався «зеленим» під час свого попереднього перебування при владі (2003–2010 рр.), але зараз він пообіцяв посилити захист довкілля та клімату, а також прав корінних народів.

Читайте також:  Республіканці США хочуть підняти стелю

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я