Карл III хоче ще більше зміцнити відносини з Німеччиною

20

Британський король Карл III заявив про підтримку розширення співробітництва з Німеччиною.

 

Карл III хоче ще більше зміцнити відносини з Німеччиною

Відносини між двома країнами також надзвичайно важливі для нього: «Я як ніколи переконаний у їхній неминучій цінності для всіх нас», – сказав він у своїй промові на державному бенкеті у палаці Бельвю в Берліні увечері. «Я можу тільки запевнити вас, що за час, який буде надано мені як королю, я зроблю все можливе для подальшого зміцнення наших відносин».

Чарльз та його дружина Камілла прибули до Німеччини у другій половині дня із триденним державним візитом. Біля Бранденбурзьких воріт їх із військовими почестями зустріли господарі, федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмайєр та його дружина Ельке Бюденбендер. Штайнмаєр також підкреслив міцність німецько-британських відносин у своїй промові на вечері того вечора.

Чарльз сказав, що він та його дружина були «глибоко зворушені» теплим прийомом у Німеччині. Король продемонстрував британський гумор, коли зазначив, що він був у Німеччині понад сорок разів. «Це, звичайно, показує, наскільки важливими для мене є наші стосунки, але також, боюся, і те, як довго я тут перебуваю».

Чарльз також подякував німцям за їхні «надзвичайно зворушливі слова підтримки та прихильності» після смерті його матері, королеви Єлизавети II, у вересні минулого року. «Ваша доброта означала для моєї сім’ї і мене більше, ніж я можу висловити словами». Король також віддав належне Німеччині за те, що вона прийняла понад мільйон біженців із України. Це було «переконливим доказом, як на мене, великодушності народу Німеччини».

Читайте також:  Війна проти України: така ситуація

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я