Іран: страту демонстранта тимчасово призупинено

27

Судова система Ірану тимчасово призупинила майбутню кару демонстранта після протестів. За даними судового порталу Misan, адвокат 19-річного підлітка вимагав повторного розгляду справи у Верховному суді.

Ця заява була зроблена лише через кілька днів після протестів численних людей і родичів, які зібралися біля в’язниці Гохардаш у Караджі через побоювання, що два смертні вироки будуть виконані негайно.

Згідно з дослідженням газети «Нью-Йорк Таймс», Мохаммеду Б. 19 років. Він був заарештований у Караджі. Іранські судові органи засудили його до страти за те, що він нібито підпалив урядову будівлю і поранив охоронця. За даними правозахисної організації Amnesty International, щонайменше 26 демонстрантам в Ірані загрожує смертна кара. На даний момент Іран провадив чотири вироки.

У суботу в Ірані повісили двох молодих людей. Мохаммед-Мехді К. (22 роки) та Седжед-Мохаммед Х. (39 років) були визнані відповідальними за смерть охоронця під час протестів у листопаді. У зв’язку з демонстраціями, що критикують систему, у грудні також були виконані смертні вироки щодо двох чоловіків.

Загальнонаціональні протести в Ірані були спричинені смертю Джини Махса Аміні в поліцейській дільниці 16 вересня 2022 року. Іранська курдянка була заарештована так званою поліцією вдач за порушення ісламського дрес-коду в Ірані.

Читайте також:  Смертельна тиснява в Сеулі: звинувачуються 23 чиновники

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я