Індія заробить на охолодженні будівель $1,5 трлн.

21

Країна боротиметься із накопиченням тепла у житлових забудовах.

Індія почне працювати на охолодженні будівель.  Фото: Vincent Ma Janssen/pexels.com

Індія заробить $1,5 трлн на охолодженні будівель. При цьому більша частина нової програми припаде на житлові приміщення. Індія стала однією з перших країн світу, яка запустила комплексний план дій з охолодження – India Cooling Action Plan (ICAP). Це амбітна ініціатива задоволення потреб країни в охолодженні при одночасному зниженні впливу на клімат.

Як повідомляє The Island, надзвичайна спека як тенденція кліматичних змін вкрай негативно впливає на якість життя громадян країн Південної Азії, зокрема Індії, Пакистану та Бангладеш. У наведеному виданням дослідженні Світового банку (World Bank), наприклад, цього року температура у цьому регіоні піднімалася до +50 градусів за Цельсієм.

Індія запрацює на охолодженні будівель $1,5 трлн.  Фото: Kenrick Baksh/pexels.com

Серед наслідків такої спеки експерти зазначають зниження економічних показників. І все через неможливість працівникам перебуває довгий час у закритих приміщеннях. Спека також негативно позначається на освіті. Причина — та сама.

У результаті, за оцінкою Світового банку, до 2030 року втрати через підвищення температури можуть сягнути 4,5% ВВП Індії. Що становить 150–250 мільярдів доларів. Ситуація в Пакистані та Бангладеш може виявитися ще важчою. Тут втрати очікуються лише на рівні 5% ВВП.

Тому слідом за Індією подібну програму «охолодження» нещодавно опублікувала влада Бангладеш. Пакистан анонсував ухвалення аналогічного документа до 2026 року.

Індія заробить $1,5 трлн на охолодженні будівель: будуватимуть по-іншому

Одним із пунктів програми ICAP є будівництво житла у великих містах з урахуванням пасивного охолодження житла. Для цього планується використати традиційні матеріали. Наприклад, солому. Крім «екологічно чистих», теплоефективність нових будівель забезпечуватиметься за рахунок матеріалів, що мають «високу теплову масу».

В Індії необхідно щороку будувати 10 млн. нових будинків, щоб не відставати від попиту на житло. Нова урядова програма доступного житла дає можливість включити «природні рішення та методи пасивного охолодження». Це дозволить запобігти накопиченню тепла усередині будинків.

Читайте також:  Бербок і Хайль шукають доглядальниць у Бразилії

Згідно з аналізом Світового банку, програма охолодження приміщень лише в Індії до 2040 року принесе $1,5 трлн. доларів.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я