Хто і чому закидав Чарльза та Каміллу яйцями на відкритті пам’ятника Єлизаветі II

18

Король Чарльз III та королева-консорт Камілла Паркер-Боулз відвідали з офіційним візитом північ Англії, зокрема місто Йорк. Королівське подружжя прибуло туди з важливою та почесною місією — відкрити пам’ятник Єлизаветі II. Однак у Йорку не все пройшло гладко, адже не всі піддані виявились гостинними. Сталося те, що виявилося несподіванкою для подружжя та шанувальників королівської родини. В місті Чарльза та Каміллу закидали яйцями. Як це сталося і яка реакція була, розповімо далі.

Чарльза та Каміллу закидали яйцями: хто і чому це зробив

Статуя, яку відкривали Чарльз із Каміллою, — перша встановлена ​​після відходу Єлизавети II. Без сумніву, відкривати її для короля було почесно та хвилююче. Чарльз із Каміллою приїхали до ансамблю Йоркського собору, де планувався цей захід. Відразу все йшло зазвичай: Чарльз і Камілла вітали натовп, що зібрався

Але потім для всіх подія затьмарилося. У короля та королеву-консорту полетіли яйця. Як з’ясувалося, так «вітав» Чарльза та Каміллу 23-річний студент Йоркського університету. Він протестував не стільки особисто проти короля, скільки проти історично сформованого стану речей. Свою витівку юнак супроводжував словами: “Ця країна була побудована на крові рабів”.

Всього в подружню пару незадоволений антимонархіст запустив чотири яйця. Жодне з них не досягло мети. Тож ні пальто Чарльза, ні вбрання Камілли не постраждали. Але осад залишився напевно.

Як Чарльз відреагував на те, що сталося

Чарльз, як справжній король, виявив стриманість. Він ніяк не відреагував на інцидент та продовжив вітати натовп, а потім спокійно провів церемонію відкриття пам’ятника. Для Чарльза подібні вибрики на зустрічах не в новинку. І він завжди знаходив у собі терпіння та силу, щоб своєю бурхливою реакцією не впасти обличчям у бруд.

Читайте також:  Як король Чарльз осоромився під час офіційного заходу

Так, Чарльза під час офіційного візиту до Австралії 1994-го не збентежили навіть постріли. Через сім років у Латвії він отримав «ляпас» квіткою від школярки, яка таким чином протестувала проти війни в Афганістані. Був інцидент і у Новій Зеландії у 2005 році. Тоді жінка роздяглася на публіці, щоб Чарльз побачив напис на її грудях, яка говорила, що бути британською колонією – це ганьба. Завжди Чарльзу вдавалося зберігати самовладання і втрачати обличчя навіть у такі неоднозначні моменти.

Що буде з яйцеметелем

Практично одразу юнака, який кидав яйця в королівське подружжя, затримала поліція. Його повалили на землю та відвели до поліцейської машини. Перед цим студент ще нарвався на бурхливу реакцію натовпу. Його освистали, кричали йому «Ганьба». А короля піддані навпаки підтримали, скандуючи «Боже, бережи короля».

Коли з’ясувалося, що хлопець — студент Йоркського університету, зрозуміло, про інцидент повідомили у навчальний заклад. В університеті сказали, що вражені ситуацією. Обіцяли вжити заходів та розглянути неправомірну поведінку свого учня.

Якщо не брати до уваги цю ситуацію, то в цілому візит короля до Йорка пройшов вдало. А на фасаді Йоркського собору тепер красується двометрова статуя королеви Єлизавети.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я