ХДС збільшує перевагу в опитуваннях

14

До повторних виборів до Палати представників Берліна залишається ще десять днів. Згідно з останнім опитуванням ARD, СДПН явно відстає від ХДС.

Перед виборами у Берліні: ХДС збільшує перевагу в опитуваннях

Трохи більше, ніж за тиждень до повторних виборів до Палати представників Берліна ХДС збільшує свій відрив у опитуваннях. Згідно з репрезентативним опитуванням, опублікованим у четвер компанією infratest dimap на замовлення ARD, ХДС набрав би 25 відсотків, якби вибори відбулися цієї неділі. СДПН із главою уряду Францискої Гіффі буде другою за силою партією з 19 відсотками. Зелені» отримали б 18 відсотків, «Ліві» – 12 відсотків, AfD – 10 відсотків та FDP – 6 відсотків. На частку інших партій доведеться загалом 10 відсотків.

Якби результат опитування став також результатом виборів, то математично можливими були б різні трипартійні спілки на чолі з ХДС із головним кандидатом Каєм Вегнером. Однак питання про те, чи вдасться Вегнеру створити урядовий альянс у разі перемоги на виборах, залишається відкритим – за даними, нинішня коаліція СДПН, «зелених» та «лівих» також може зберегтися, оскільки вона, як і раніше, матиме більшість у Палаті представників.

На парламентських виборах 26 вересня 2021 року СДПН набрала 21,4 відсотка. Зелені посіли друге місце з 18,9%, за ними слідує ХДС з 18,0%. На той час Ліва партія отримала 14,1 відсотка, AfD – 8,0, а FDP – 7,1 відсотка. Оскільки на виборах було багато проблем та помилок, Конституційний суд Берліна ухвалив провести повну повторну перевірку, яка відбудеться 12 лютого.

Передвиборні опитування, як правило, загрожують невизначеністю. Крім того, ослаблення партійних зв’язків і все більш короткострокові виборчі рішення ускладнюють для інститутів опитування зважування зібраних ними даних. У принципі, опитування відображають лише думку на момент проведення опитування та не є прогнозом результату виборів.

Читайте також:  Пошуки на рейхсбюргерській сцені

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я