ХДС загрожує заблокувати закон про Bürgergeld у бундесраті

18

Представники партії вимагають внести до законопроекту зміни.

ХДС загрожує заблокувати закон

Реформа Hartz IV має бути проведена до 1 січня 2023 року. З цього моменту мешканці ФРН отримуватимуть допомогу під назвою «дохід громадянина». Проте ХДС загрожує заблокувати закон про Bürgergeld у його нинішній формі. Представники партії вимагали змін.

Представники Федерального агентства зайнятості раніше заявили, що провести реформу до початку 2023 року не вдасться. Однак це не єдина проблема, пов’язана з Hartz IV та Bürgergeld.

ХДС загрожує заблокувати закон про Bürgergeld «у його нинішньому вигляді»

Фракція ХДС/ХСС має намір заблокувати закон про доходи громадянина у його нинішній формі. Політики заявили, що вони вдадуться до подібних дій у разі, якщо коаліція «світлофора» не буде готова піти на поступки.

«ХДС не погодиться з цим [законом] у його нинішньому вигляді», – заявив генеральний секретар ХДС Маріо Чая. Політик також додав, що це питання, швидше за все, розглядатиметься у погоджувальному комітеті.

ХДС погрожує заблокувати закон про Bürgergeld у разі, якщо коаліція «світлофора» не буде готова піти на поступки.  Фото: Electric Egg/shutterstock.com

Погоджувальний комітет — це орган, до складу якого входять по 16 депутатів із бундестагу та бундесрату. Якщо закон, прийнятий бундестагом, не знаходить підтримки більшості в бундесраті, його подальше обговорення може продовжитися в цьому комітеті.

Головна мета обговорень – досягнення компромісу. Якщо початкове формулювання законопроекту зміниться, то бундестаг та бундесрат мають погодитися з новим змістом.

«Сім’я з чотирьох осіб із доходом у 150 000 євро, як і раніше, матиме право на дохід громадянина. Водночас члени іншої молодої сім’ї наполегливо трудяться і сплачують податки і тим самим фінансує Bürgergeld», – заявив Чая. На думку політика, це є глибоко антисоціальним.

СДПН закликала ХДС до «конструктивних переговорів»

Обговорення закону про Bürgergeld викликає багато дискусій та суперечок. З цієї причини досі незрозуміло, чи вийде коаліція «світлофора» провести реформу Hartz IV тоді, коли планувалося спочатку. Справа в тому, що ухвалення закону також залежатиме від голосів політиків фракції ХДС/ХСС.

Читайте також:  Професія вчителя має стати сучасною та привабливою

Якщо виникне потреба у скликанні погоджувального комітету, то закон, найімовірніше, не набуде чинності 1 січня 2023 року. У такому разі центри зайнятості просто не будуть мати достатню кількість часу для проведення необхідної підготовки.

У зв’язку із запланованим введенням Bürgergeld центри зайнятості вже зараз попереджають про навантаження. СДПН закликала ХДС/ХСС до конструктивних переговорів. “Дохід громадянина – це одна з найбільших реформ”, – заявила секретар парламентської фракції СДПН Катя Маст.

З цієї причини Маст очікує на «конструктивні переговори між усіма зацікавленими сторонами». Політик заявила, що тільки так можна розпочати виплати Bürgergeld у 2023 році.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я