Хайль хоче підтримати пенсійні внески через резервний фонд акцій

11

Федеральний міністр праці Хубертус Хайль має намір запустити пенсійну реформу.

 

Хайль хоче підтримати пенсійні внески через резервний фонд акцій

Федеральний міністр праці Хубертус Хайль (СДПН) хоче обмежити пенсійні внески найближчими роками також за рахунок нових інвестицій на ринку капіталу. «Для створення довгострокових резервів ми створюємо капітал поколінь як резерв акцій для обов’язкового пенсійного страхування», – сказав Хайль в інтерв’ю берлінській газеті Deutsche Presse-Agentur. “Це гроші, добре вкладені в довгострокову перспективу, щоб підтримати внесок у тридцяті роки”.

Міністр підтвердив, що найближчими кількома тижнями він хоче ініціювати пенсійну реформу і таким чином назавжди закріпити рівень пенсій. Рівень пенсії характеризує забезпеченість пенсій по відношенню до заробітної плати та нині становить 48,1 відсотка.

Метою коаліції є стабілізація обов’язкової пенсії як основного елемента забезпечення за старістю у довгостроковій перспективі. «Саме тому ми поновлюємо контракт між поколіннями через стабільний рівень пенсій та створення додаткового резерву капіталу», – сказав Хейль. “Це спільне переконання світлофорної коаліції”.

За допомогою резерву акцій світлофорна коаліція хоче відкрити нові можливості. Досі пенсії фінансувалися лише за рахунок внесків на розподільчій основі та податкових надходжень. У ході виборчої кампанії до Бундестагу у 2021 році ВДП вже виступала за пайову пенсію, за якої частина пенсійних внесків надходитиме безпосередньо до фонду капіталу. У коаліційній угоді СДПН, «Зелені» та ВДП оголосили про створення фонду капіталу у розмірі 10 мільярдів євро. Хейл підкреслив: «Важливо, щоб гроші були вкладені добре, безпечно та у довгостроковій перспективі».

Хайль також наголосив на важливості високої зайнятості для пенсійного забезпечення. «Чим більшого успіху ми досягнемо у забезпеченні кваліфікованої робочої сили, у участі жінок у робочій силі, у кваліфікованій імміграції, в освіті та навчанні, у працевлаштуванні літніх людей, тим більше це допоможе нам із пенсіями», – сказав він.

Читайте також:  Навчання НАТО не вплинуть на громадянські польоти

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я