Ми звикли вважати, що фрукти корисні для нашого організму і їх регулярне споживання є запорукою здоров’я. Проте низка досліджень показують, що фрукти можуть зашкодити, особливо коли людина прагне скинути зайву вагу. Розповідаємо, як фрукти впливають на процес схуднення і які слід виключити з раціону.
У чому користь фруктів?
Фруктова дієта є ефективною та швидкою. Однак більшість солодких плодів містять фруктозу. Цей вуглевод підвищує рівень цукру в крові, але засвоюється організмом повільніше за сахарозу. Тому важливо їсти фрукти при схудненні, чітко контролюючи дозу.
Основна користь для організму від споживання фруктів у тому, що вони надають енергію, збагачують організм мінералами та вітамінами, швидко втамовують голод, не викликаючи відчуття тяжкості у шлунку. А також приводять у норму вагу.
Чи можна їсти фрукти увечері при схудненні?
Людям, які прагнуть схуднути, у вечірній час краще їсти несолодкі фрукти. Однак не слід поєднувати їх з іншими стравами. Така комбінація може уповільнити травлення, спровокувати здуття та викликати газоутворення.
Людям з порушеннями роботи шлунково-кишкового тракту не радять вживати в їжу ввечері груші.
Які фрукти корисні під час дієт?
Фрукти ввечері можна їсти не пізніше, ніж за годину до сну. Однак слід вибирати низькокалорійні плоди. Підійдуть такі:
- яблука, але не кислі сорти
- цитрусові – вони прискорюють травлення, але їх не можна людям із гастритом чи виразкою шлунка.
- манго – не дратує слизову оболонку шлунка
- свіжий ананас – кілька скибочок сприяють спалюванню жирів
- інжир – швидко насичує організм та знижує апетит.
Які фрукти шкодять фігурі?
Вживання деяких плодів може спровокувати набір ваги. При дієті слід виключити такі з раціону. Зокрема:
- виноград – він не тільки висококалорійний, а й спричиняє бродіння в кишечнику, тим самим погіршуючи самопочуття людини
- банани – досить солодкі, тому не надто сприяють схуднення
- кавуни – у цих плодах глікемічний індекс зашкалює, а надлишок рідини, що міститься в них, здатний порушити водно-сольовий баланс.
- сухофрукти та консервовані плоди також містять багато цукру та мають дуже високу калорійність.
.