Екологи подали до суду на федеральний уряд

21

Організація Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland (BUND) подала до суду на уряд Німеччини за невиконання кліматичних цілей у сфері транспорту та будівель. Про це повідомила Зюддойче Цайтунг, відповідна інформація також була в розпорядженні Deutsche Presse-Agentur. У своєму позові, поданому до Вищого адміністративного суду Берліна-Бранденбурга, BUND вимагає ухвалення негайних програм, передбачених Законом про захист клімату.

Німеччина не виконала поставлене перед нею завдання щодо загального скорочення викидів парникових газів на 40% до 2020 року порівняно з рівнем 1990 року – і не виконає його й у 2021 році. За попередніми розрахунками аналітичного центру Agora Energiewende, цього показника не буде досягнуто й у 2022 році. Зокрема, існує пропуск у галузі транспорту та будівель, на що вже вказувала Експертна рада федерального уряду. Програма уряду Німеччини із захисту клімату, яка має вирішити цю проблему, досі не ухвалена.

“Ми не можемо продовжувати спостерігати за тим, як частина федерального уряду ігнорує свої власні цілі щодо захисту клімату і відмовляється вживати ефективних заходів на транспорті та в будівлях”, – пояснив голова BUND Олаф Бандт. «Зараз необхідне політичне рішення щодо створення ефективних заходів щодо захисту клімату. Якщо уряд Олафа Шольца політично неспроможна чи хоче зробити це, він має бути зобов’язаний зробити це юридично».

Читайте також:  Позов прихильника Трампа проти поразки на виборах відхилено

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я