Covid-19 коштував економіці Австралії 3 млн робочих днів

22

Понад 30 тис. жителів країни не працюють щодня через «тривалий» Covid.

Covid-19 коштував економіці Австралії 3 млн. робочих днів.  Фото: Rodnae Productions/pexels.com

Covid-19 коштував економіці Австралії 3 млн. робочих днів. Саме такий час громадяни країни перебували у стані непрацездатності (на лікарняному) з початку 2022 року. При цьому частина з них досі мають серйозні наслідки, які лікарі називають “тривалим” Covid.

Як повідомляє видання NEWS.COM, Стів Робсон опублікував звіт під назвою “Витрати на тривалий Covid”. В ні стверджується, що наслідки «тривалого» Covid для здоров’я та економіки будуть суттєвими.

Covid-19 коштував економіці Австралії 3 млн робочих днів у 2022 році.  Фото: Anna Shvets/pexels.com

Гостра фаза перебігу захворювання мають на увазі стан здоров’я людини, коли він безпосередньо хворіє на Covid. Однак, крім цього, багато пацієнтів зіткнулися з наслідками захворювання. Вони можуть виявлятися навіть значний час після перенесеної інфекції. При цьому шкода від них не менша, ніж від самого захворювання.

Поняття «тривалий» Covid включає ті наслідки, які зберігаються більше 30 днів після гострої фази.
Згідно з наведеними даними, затяжні наслідки Covid щодня утримували близько 31 000 австралійців на лікарняному.

Як наслідок, на ринку праці виникає нестача персоналу у різних галузях економіки. А це, своєю чергою, сприяє зростанню заробітної плати на вакансії особливо дефіцитних фахівців. Що призводить до зростання цін і, зрештою, розгону інфляції.

Covid-19 коштував економіці Австралії 3 млн робочих днів: негативні наслідки для кожного восьмого

Одним із прямих наслідків тривалого впливу Covid на економіку, за даними видання, є зниження здатності людей працювати з колишньою ефективністю. Як зазначають фахівці, після перенесеного захворювання, 51 відсоток пацієнтів відчував, що не може працювати як раніше.

Згідно з опублікованим дослідженням, у кожної восьмої людини, яка заразилася Covid, розвивається принаймні один симптом «тривалого» Covid-19.

Серед найбільш постраждалих від великої кількості працівників, які захворіли на Covid, відзначаються такі сектори економіки, як сфера послуг, роздрібна торгівля, готельний бізнес та охорона здоров’я.

Читайте також:  Військова хунта у Малі планує конституційний референдум

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я