Чим планує зайнятися Борис Палмер у вільний час

50

Після багатьох суперечливих заяв Борис Палмер на початку травня потягнув за мотузку. Мер Тюбінгена вийшов із партії «зелених» і оголосив, що у червні візьме тайм-аут. Це розпочнеться у четвер.

 

Чим планує зайнятися Борис Палмер у вільний час

З четверга двері до кабінету мера в ратуші Тюбінгена залишаться закритими на кілька тижнів. Чинний мер Борис Палмер (51) бере перерву на весь червень – щоб розібратися зі скандалом, пов’язаним із його коментарями у кулуарах конференції з міграції у Франкфурті-на-Майні наприкінці квітня. Найважливіші питання та відповіді про тайм-аут Палмера:

h2>Що стало приводом для тайм-ауту?

Наприкінці квітня у глави мерії Тюбінгена сталася словесна суперечка з групою протестувальників через вживання ним слова на літеру «Н». Протестувальники зустріли його криками «Нацисти геть». У відповідь він сказав: «Це не що інше, як єврейська зірка. І це тому, що я використовував слово, на якому ви, хлопці, ґрунтуєте все інше. Якщо ти кажеш неправильне слово, ти для вас нацист». Слово на літеру “Н” зараз використовується для позначення расистського терміна, який раніше використовувався в Німеччині для опису чорношкірих людей.

Колеги-активісти також різко критикували Палмера за його вибір слів у Франкфурті-на-Майні. Після загострення ситуації 1 травня він вийшов зі складу Партії зелених. До цього його членство у партії було припинено через інший скандал.

Як проходитиме академічна відпустка?

Палмер тримається в тіні і не хоче відповідати на запитання про деталі. “Мета тайм-ауту в тому, що мені більше не доведеться публічно пояснюватися за свої дії”, – сказав Палмер газеті Deutsche Presse-Agentur перед початком тайм-ауту. Палмер також не захотів сказати, чи залишиться він у Тюбінгені протягом місяця. Тільки ось що: достеменно відомо, що творча відпустка триватиме до кінця червня.

Читайте також:  Сенатор Гроте про Стратегію національної безпеки

Що саме Палмер має на увазі?

“Я розглядаю цей місяць як завдання”, – сказав він і послався на особисту заяву, яку він опублікував на початку травня. У ньому Палмер написав, що за час відпустки він «спробує примиритися зі своєю роллю в цих руйнівних зв’язках». За його словами, оскільки він, як і раніше, зазнаватиме нападів, подібних до тих, що сталися у Франкфурті-на-Майні, йому нічого не залишається, як спробувати змінити себе. «Поки я не впевнений, що зможу освоїти нові механізми самоконтролю, які убезпечать мене від повторення, я уникатиму будь-яких зіткнень з очевидним потенціалом ескалації шляхом утримання».

Чи потрібна для Палмера особлива відпустка?

Згідно з заявою міської адміністрації, Палмер бере оплачувану відпустку на час свого відгулу. Сам він, відповідаючи на запитання, наголосив: «Жодних особливих правил немає. Все йде в рамках цілком нормальних прав працівника».

Хто замінить лорд-мера на час його відпустки?

Згідно з заявою міської адміністрації, перший мер Корд Зельке та соціальний мер Даніела Харш спільно замінятимуть лорд-мера Палмера на час його відпустки. Це «не вплине на адміністративну діяльність», – заявили в місті.

Як люди ставляться до тайм-ауту?

Згідно з опитуванням, проведеним компанією Yougov, лише дев’ять відсотків мешканців Німеччини вважають місячний тайм-аут Палмера правильною реакцією на недавній скандал. З іншого боку, трохи менше третини опитаних вважають, що постійний вихід Палмера з політики був би правильним рішенням, відповідно до репрезентативного опитування, проведеного інститутом вивчення громадської думки на замовлення Deutsche Presse-Agentur. Трохи менш ніж одна п’ята частина респондентів визнала б правильним продовження роботи на посту без перерви.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я