Чи не знаєте, що приготувати? 4 ідеї з усього світу!

97

Продовжуємо серію простих у приготуванні недорогих страв. На цей раз звернемося за ідеями до кухонь інших країн.

Угорська закуска з сиру


Ця закуска з сиру подається або на тостах або в болгарських перцях. Другий спосіб, звичайно, привабливіший.

Інгредієнти:

  • жирний сир – 500 г,
  • сметана – 2-3 ст.л.,
  • цибуля – ½ головки,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • мелена паприка – 1 ст.л.,
  • кмин – 1 ч.л.,
  • перець чилі – 1/2 ч.л.,
  • гірчиця – 1/2 ч.л.,
  • зелень, сіль – за смаком.
  • + 4 болгарські перці для подачі

Приготування:

Розминаємо вилкою сир, на найдрібнішій тертці трьом лук. Разом із соком додаємо його до сиру. Часник нарізаємо дрібніше, додаємо, перемішуємо. Додаємо розтертий у ступці кмин і всі інші спеції, зелень, сіль та сметану.

Начиняємо розрізані навпіл перці, з яких прибираємо насіння, масою, що вийшла, і подаємо. Але є й другий варіант: щільно нафарширувати сирною масою цілі перці, з яких відрізано «кришечка» і випатрати нутрощі і поставити в холодильник, щоб дати їм застигнути протягом кількох годин. Для подачі розрізати перці на шайбочки і викласти на тарілку.

«Хлопчик» чи «дівчинка»: яка паприка смачніша і як відрізнити ці плоди


Купуючи болгарський перець, покупці навряд чи замислюються про те, які саме різновиди плодів вони кладуть у кошик. А враховувати цей момент потрібно, адже овочі відрізняються за «статевою ознакою». Так, існують чоловічі та жіночі плоди перцю. І мають вони різний смак.

На щастя, їх дуже легко відрізнити один від одного. Для цього достатньо звернути увагу на одну ознаку, що кидається в очі: різниця в кількості «камер». Так, жіночий плід складається із чотирьох частин. А ось перець-«хлопчик» представлений у вигляді овочів із трьома камерами.

Читайте також:  Припиніть: щоденні звички, які негативно впливають на здоров'я

Чоловічі та жіночі плоди відрізняються за своїми смаковими якостями. І “хлопчик”, і “дівчинка” мають як переваги, так і недоліки. Якщо ви плануєте зробити фарширований перець або суп, то краще взяти чоловічий плід: він відрізняється більшою щільністю. Крім того, його смак є яскравішим.

Однак жіночий плід виграє у чоловічого за соковитістю та солодощами. Він стане чудовим інгредієнтом для овочевого салату. Сподобається такий продукт і людині, яка любить їсти перець просто так, що не пройшла термічну обробку і як окрему страву.

Рваний пиріг з лаваша за лічені хвилини


Лаваш, який прийшов до нас із Кавказу, стає все більш популярним і любимо багатьма господинями. Все тому, що готувати з лаваша різні рецепти набагато простіше, ніж із сирого тіста. Для підготовки рваного пирога з лаваша буде потрібно 10-15 хвилин, інше зробить духовка.

Інгредієнти:

  • лаваш – 300-350 г,
  • сир твердий – 200 г,
  • молоко – 180 мл,
  • яйця – 5 шт.,
  • цибуля зелена – невеликий пучок,
  • сіль, перець, сезам – за смаком,
  • масло вершкове – 20 г.

Приготування:

Збиваємо яйця з молоком, солимо і перчимо до смаку. Зелену цибулю нарізаємо дрібно. За бажанням можна додати й іншу зелень. На великій тертці натираємо сир (також за бажанням можна додати сир). У яєчну масу додаємо сир, потім зелень. Перемішуємо до однорідності.

Лаваш нарізаємо на дрібні шматочки. Можна рвати руками (звідси назва пирога). Додаємо його до підготовленої яєчної маси. Згори пиріг можна посипати сезамом. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.

Підготовлену масу вливаємо у форму та розрівнюємо по всій поверхні. Духовку попередньо розігріваємо до 190 ° C. Ставимо форму з масою в духовку і випікаємо близько півгодини. Як тільки пиріг зарум’янився, він готовий!

Читайте також:  Шольц летить на новому "Air Force One" до Південної Америки

Класичний форшмак


Є чимало способів приготування цієї традиційної єврейської страви. Цей варіант — найпоширеніший і найпростіший.

Інгредієнти:

  • оселедець солона велика – 1 шт.,
  • яйця – 4 шт.,
  • яблуко зелене – 1 шт.,
  • вершкове масло – 100 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Приготування:

Яйця зварити круто та очистити. Очищені яйця, філе оселедця, шматочки цибулі та яблука пропустити через м’ясорубку. Збити масу з вершковим маслом міксером і прикрасити дрібно|мілко| нарізаною цибулею і свіжою зеленню. Подавати з житнім хлібом чи грінками.

Картопля за рецептом італійських кухарів


Варена картопля в холодному вигляді не так смачна, а в деяких випадках ще може почорніти. Італійські кухарі вирішують ці дві проблеми однією добавкою з пари інгредієнтів, завдяки чому варена картопля залишається смачною навіть після повного остигання. Розкажемо, як його готувати.

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • лимон – 1 шт. (Середній);
  • часник – 2 зубчики;
  • оливкова (вершкове) масло – 3 ст.л.;
  • зелень, сіль, перець, спеції за смаком.

Приготування:

Картоплю відваріть разом із шкіркою до повної готовності. У цей час помийте лимон і обережно зніміть жовту частину цедри так, щоб вона виявилася без білої частини шкірки. Потім наріжте цедру тонкою соломкою, дрібно порубайте зелень, відіжміть сік з лимона і змішайте з оливковою олією. Змішайте обидва інгредієнти до однорідної маси, додайте зелень і спеції, видавіть сюди часник і все перемішайте.

Очистіть картоплю від шкірки, дрібну картоплю залиште цілою, а велику наріжте скибочками на 4-8 частин і складіть в каструлю. Полийте овоч готовим соусом, накрийте кришкою і струсіть каструлю, щоб перемішався соус, після чого залиште картоплю на 20 хвилин.

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я