Без зайвих витрат: 4 рецепти смачних та ситних страв із простих продуктів

73

Час бездумних витрат давно минув. Але чи це означає, що нам слід забути про гастрономічні задоволення? Ні! Приготувати смачні та цікаві страви можна із дуже простих продуктів. Вони можуть увійти в постійне меню або іноді повертатися на стіл у нових варіантах.


Пиріг з кабачком

Цей поріг готується дуже швидко і просто, що не може не порадувати господарку.

Складові:

  • яйце – 1 шт.,
  • сметана – 3 ст.л.,
  • цукіні або кабачків – 300 г,
  • розпушувач – 2 ч.л. (або 1 ч.л. гашеної соди),
  • борошно – 250-300 г,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Кабачок натерти на середній тертці. Додати|добавляти| яйце, перемішати. Додати сметану, посолити і знову перемішати. Додати розпушувач і муку|борошно| і знову перемішати. Тісто має вийти досить густим, тому борошна може знадобитися трохи менше або більше.

Форму для випікання змастити олією, викласти тісто. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 40-50 хвилин.


Класичний форшмак

Є чимало способів приготування цієї традиційної єврейської страви. Цей варіант — найпоширеніший і найпростіший.

Складові:

  • Оселедець солона великий – 1 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Яблуко зелене – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Приготування:

Яйця зварити круто. Очищені яйця, філе оселедця, цибулю та яблуко порізати на шматочки і пропустити через м’ясорубку. Збити масу з розм’якшеним вершковим маслом міксером і прикрасити дрібно нарізаною цибулею та свіжою зеленню. Подавати з житнім хлібом чи грінками.


Рагу з квасолі з картоплею

Квасоля містить велику кількість корисних елементів, наприклад фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій та магній. Також у ній багато білка, тому консервована квасоля легко може стати альтернативою м’ясу.

Складові:

  • Квасоля кольорова – 1 склянка
  • Картопля – 700 г
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Томатна паста – 3-4 ст. л
  • Олія – ​​2 ст. л
  • Сіль – 1 ч. л
  • Перець чорний мелений – 0,25 год.
  • Зелень (петрушка або кінза) – 2-3 гілочки
Читайте також:  Чому не варто відкривати холодильник без особливої ​​причини, ставити його біля плити та накопичувати в ньому шар льоду

Приготування:

Відварити заздалегідь замочену у воді на 12 годин квасолю протягом 20-30 хвилин, відвар процідити в окрему ємність. Картоплю очистити, нарізати часточками. Залити квасолевим відваром і варити 10-15 хвилин|мінути| під кришкою. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді 2-3 хвилини, потім додати томатну пасту та обсмажувати ще 5 хвилин. Посипати спеціями, покласти лавровий лист і готувати ще 2-3 хвилини.

Квасолю додати до картоплі, заправку також перекласти до овочів. Довести до кипіння, потім влити 0,5 склянки води і обережно перемішати. Накрити кришкою і гасити на слабкому вогні до готовності.


Хлібна закуска

Ця страва готується із простого хліба, але з доданими інгредієнтами вона стає вишуканою закускою.

Складові:

  • батон білого хліба,
  • 100 г вершкового масла,
  • дрібно нарізану цибулю,
  • 2 подрібнених зубчика часнику,
  • цедра одного лимона,
  • невеликий пучок дрібно нарізаної петрушки,
  • 2 злегка збиті яйця,
  • сушені приправи з домашніх запасів, наприклад шавлія, чебрець
  • сіль.

Приготування:

Поки духовка розігрівається до 200 ° C, на вершковому маслі потрібно обсмажити цибулю, часник, цедру лимона та зелень. Додати туди ж шавлію чи іншу улюблену приправу. Зняти з вогню. Порізати хліб на маленькі шматочки, змішати із засмажкою, додати солі. Потім втрутити збиті яйця, скачати кульки і випікати 15-20 хвилин.

Смакові варіації

Спробуйте додайте в хлібну масу інші інгредієнти на смак – соус песто, тертий сир з яскраво вираженим смаком, порізаний і обсмажений бекон, подрібнений арахіс, обсмажене насіння гарбуза та ін.

Користуйтеся кулінарними лайфхаками, щоб заощаджувати

Щоб витрачати менше, варто переглянути не тільки своє меню, але й принципи приготування та зберігання продуктів. Ось кілька порад:

  • Якщо ви робите котлети, додайте до м’яса дрібно нарубані овочі з нейтральним смаком: капусту, кабачки, моркву. Вони додадуть страви соковитість. Крім того, ви збільшите обсяг фаршу і на виході отримаєте більше заготовок.
  • Намагайтеся рідше робити порційні страви. Ті ж котлети чи відбивні голодні домочадці швидко розхоплюють по одній. Краще робити зведені варіанти, які поєднують у собі м’ясо, і гарнір: наприклад, плов, макарони по-флотськи або м’ясний пиріг.
  • Зачерствілий хліб можна розмочити у солодкому молоці, вмочити у збите яйце та обсмажити на сковороді – вийде простий десерт до чаю.
  • Вчорашній гарнір (рис, макарони або картопля) достатньо обсмажити з овочами чи яйцем, щоб вийшло повноцінне свіже блюдо.
  • З залишків смаженої або вареної курки вийде смачний суп.
  • Невеликий шматочок сиру, що залишився, можна натерти на тертці заморозити. Така присипка нагоді для піци, омлета або пасти.
  • Прокисле молоко – чудова основа для оладок або домашнього сиру.
  • Якщо в банку, де майонез залишився тільки на стінках, додати столову ложку яблучного оцту, улюблені спеції та добре струсити, вийде цікава заправка для салату.
Читайте також:  2 рецепти літніх ягідних напоїв. Спробуйте!

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я