Звичайну пшонку, манку чи рис можна перетворити на святковий сніданок – варто лише прислухатися до порад шеф-кухарів, які вже знайшли яскраві та незвичайні рішення.
Пшоняна каша з яйцем пашот
складові
- Пшоно – 150 г.
- Вершки 33-35% – 100 мл.
- Вершкове масло – 15 г.
- Страчателла – 50 г.
- Томатна паста 10 г
- Цукор, сіль за смаком.
Спосіб приготування
Відварити крупу до готовності у солоній воді, злити воду.
Крупу змішати з вершками, додати вершкове масло|мастило| і варити до стану рідкої каші, додати|добавляти| цукор і сіль за смаком, а також трохи томатної пасти.
Викласти половину каші в тарілку, додати сир і викласти половину каші, що залишилася.
Зверху покласти яйце пашот.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Вівсяна каша з манго та маракуєю
складові
- Вівсянка – 80 г.
- Молоко кокосове – 120 мл.
- Сіль морська – 1 г.
- Сироп агави – 3 мл.
- Манго свіже – 60 г.
- Маракуя – 0,5 шт.
- Стружка свіжого кокосу – 1 ст. л.
Спосіб приготування
З половинки маракуї за допомогою ложки витягти насіння. Почистити половинку манго і нарізати дрібним кубиком, змішати з маракуєю. Вівсянку залити кокосовим молоком, довести до кипіння та варити на повільному вогні чотири хвилини. Додати за смаком сироп агави та сіль.
Викласти в глибоку піалу прикрасити манго кубиком з маракуєю, стружкою кокоса.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Рисова каша з каррі та фруктами
складові
- Рис жасмин – 140 г.
- Молоко кокосове – 60 мл.
- Каррі-паста – 20 г.
- Сіль – 3 г.
- Ягоди, фрукти або насіння за смаком.
Для пасти каррі
- 1 шматочок імбиру розміром з великим палцем.
- 1 ч. л. гарам масалу.
- 1/2 ч. л. морської солі.
- 2 ст. л. олії арахісу.
- 13 ст. л. кокосової стружки.
- 2 ст. л. меленого мигдалю.
- 2 ч. л. насіння кмину.
- 1 ч. л. насіння коріандру.
- Молоко кокосове – 20 г.
- Цукор – 25 р.
Спосіб приготування
Готуємо спочатку пасту карі. Паста каррі, приготована зі свіжих спецій, зазвичай має сильніший аромат і складніший смак. Вибір в основному залежить від переваг. Очистити імбир. Дрібно нарізати його.
Розігріти масло|мастило| в мисці або сковороді. Обсмажити на невеликому вогні спеції гарам масалу з імбиром.
Прогрівати їх потрібно до появи аромату.
Далі додати попередньо розім’яте насіння кмину та коріандру, після чого кокосове молоко, тростинний цукор і варити ще п’ять-сім хвилин, помішуючи лопаткою. Маса має загуснути. Отриману пасту можна пробити блендером або перетерти через сито.
Тепер готуємо кашу. Рис томиться в кокосовому молоці (для швидкості можна зварити рис у воді, а доварити в кокосовому молоці), з додаванням карі-пасти власного виробництва. Далі додаємо свіжі фрукти та ягоди. І подаємо.
Подивитися цю публікацію в Instagram
.