Каша на сніданок: нестандартні рецепти з манго, каррі та яйцем

62

Звичайну пшонку, манку чи рис можна перетворити на святковий сніданок – варто лише прислухатися до порад шеф-кухарів, які вже знайшли яскраві та незвичайні рішення.

Пшоняна каша з яйцем пашот

складові

  • Пшоно – 150 г.
  • Вершки 33-35% – 100 мл.
  • Вершкове масло – 15 г.
  • Страчателла – 50 г.
  • Томатна паста 10 г
  • Цукор, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Відварити крупу до готовності у солоній воді, злити воду.
Крупу змішати з вершками, додати вершкове масло|мастило| і варити до стану рідкої каші, додати|добавляти| цукор і сіль за смаком, а також трохи томатної пасти.

Викласти половину каші в тарілку, додати сир і викласти половину каші, що залишилася.
Зверху покласти яйце пашот.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Діана (@di_fes)

Вівсяна каша з манго та маракуєю

складові

  • Вівсянка – 80 г.
  • Молоко кокосове – 120 мл.
  • Сіль морська – 1 г.
  • Сироп агави – 3 мл.
  • Манго свіже – 60 г.
  • Маракуя – 0,5 шт.
  • Стружка свіжого кокосу – 1 ст. л.

Спосіб приготування

З половинки маракуї за допомогою ложки витягти насіння. Почистити половинку манго і нарізати дрібним кубиком, змішати з маракуєю. Вівсянку залити кокосовим молоком, довести до кипіння та варити на повільному вогні чотири хвилини. Додати за смаком сироп агави та сіль.
Викласти в глибоку піалу прикрасити манго кубиком з маракуєю, стружкою кокоса.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Рецепти Lifestyle | Вагітність | Торт Ульяновськ (@gal_tort)

Рисова каша з каррі та фруктами

складові

  • Рис жасмин – 140 г.
  • Молоко кокосове – 60 мл.
  • Каррі-паста – 20 г.
  • Сіль – 3 г.
  • Ягоди, фрукти або насіння за смаком.
Читайте також:  Як позбутися старих ліків у Німеччині

Для пасти каррі

  • 1 шматочок імбиру розміром з великим палцем.
  • 1 ч. л. гарам масалу.
  • 1/2 ч. л. морської солі.
  • 2 ст. л. олії арахісу.
  • 13 ст. л. кокосової стружки.
  • 2 ст. л. меленого мигдалю.
  • 2 ч. л. насіння кмину.
  • 1 ч. л. насіння коріандру.
  • Молоко кокосове – 20 г.
  • Цукор – 25 р.

Спосіб приготування

Готуємо спочатку пасту карі. Паста каррі, приготована зі свіжих спецій, зазвичай має сильніший аромат і складніший смак. Вибір в основному залежить від переваг. Очистити імбир. Дрібно нарізати його.
Розігріти масло|мастило| в мисці або сковороді. Обсмажити на невеликому вогні спеції гарам масалу з імбиром.
Прогрівати їх потрібно до появи аромату.

Далі додати попередньо розім’яте насіння кмину та коріандру, після чого кокосове молоко, тростинний цукор і варити ще п’ять-сім хвилин, помішуючи лопаткою. Маса має загуснути. Отриману пасту можна пробити блендером або перетерти через сито.
Тепер готуємо кашу. Рис томиться в кокосовому молоці (для швидкості можна зварити рис у воді, а доварити в кокосовому молоці), з додаванням карі-пасти власного виробництва. Далі додаємо свіжі фрукти та ягоди. І подаємо.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Лев (@poletvkusa)

.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я