Чи може манікюр обернутися онкологією?

65

Інтернет-громадськість періодично обговорює зв’язок між регулярним нанесенням гель-лаку на нігті та виникненням піднігтьової меланоми. То чи може такий манікюр спровокувати рак?

Лікарі кажуть, що на сьогодні більш як половина випадків раку шкіри безпосередньо пов’язані з дією ультрафіолету. Але без паніки. Любов до гель-лаку не означає, що ви у зоні ризику.

«Частка акральної лентигінозної меланоми значно варіюється в різних регіонах світу і в середньому становить 5% від усіх видів меланоми. Пухлини частіше локалізуються в ділянці стоп, з них 25% складають піднігтьові меланоми. Але нині немає статистично-достовірних досліджень, які свідчать про взаємозв’язок між шелаком та акральною меланомою», — зазначив Григорій Зінов’єв, кандидат медичних наук, лікар-онколог.

За його словами, якщо джерелом світла у технології нанесення гель-лаків є LED-лампа, а не ультрафіолетова лампа, як, наприклад, у солярії, процедура не повинна впливати на ймовірність виникнення меланоми.

З ним погодилася і майстер манікюру та педикюру Олена Ліхова.

«LED лампа не може спровокувати зростання ракових клітин та гіперпігментацію шкіри. Але якщо ви все ж таки турбуєтеся, я рекомендую, нанести сонцезахисний засіб на руки перед покриттям. Або використовуйте спеціальні рукавички для манікюру. Вони відкривають тільки саму ніготь і невелику область навколо нього. Однак лампи для полімеризації гель-лаку абсолютно безпечні. Вони лише прискорюють процес затвердіння полімерного покриття», — резюмувала майстер.

.

Читайте також:  Правильна постава - характеристики. Вправи для виправлення постави

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я