Чому не варто спати в одному ліжку з вихованцями

69

Багато людей звикли спати в одному ліжку зі своїми кішками чи собаками. Однак це може призводити до порушення сну та неспокійних ночей, з’ясували вчені з Меморіального університету Лінкольна (США). Результати дослідження опубліковані у журналі Human-Animal Interactions.

Вчені дійшли висновку, що власники собак і кішок сплять гірше за тих, у кого вихованців немає. Зокрема, собачники частіше повідомляли про порушення сну та проблеми із засипанням, а кошатники скаржилися на мимовільні судоми в ногах, пише Lifehacker.

На думку авторів, причина проблем зі сном може критися в нічній активності тварин – кішок особливо. Через це господареві складніше висипатися. Підтвердженням тому служить і той факт, що кошатники частіше спали менше 7 годин за ніч, хоча про прямий причинно-наслідковий зв’язок це дослідження говорити не дозволяє.

“З одного боку, собаки та кішки можуть бути корисними для якості сну власника, оскільки допомагають знижувати рівень тривоги та стресу. Але з іншого боку, домашні тварини можуть порушувати сон своїх власників”, – каже Лорен Віснієскі, доктор з Меморіального університету Лінкольна.

Вчені визнають, що для доказів причинно-наслідкового зв’язку між поганим сном та домашніми вихованцями потрібні додаткові дослідження, але зазначають, що їхні результати узгоджуються з попередніми матеріалами на цю тему.

.

Читайте також:  Байден оголосив про укладання угоди з Канадою про надання притулку

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я