Бундестаг визнав злочини проти езидів геноцидом

24

Бойовики терористичного угруповання “Ісламська держава” вбили кілька тисяч єзидів, в основному в регіоні Сінджар на півночі Іраку. Відтепер Бундестаг класифікує ці злочини як геноцид.

 

Бундестаг визнав злочини проти езидів геноцидом

Через кілька років після масових вбивств єзидів терористичним ополченням «Ісламська держава» (ІД) Бундестаг одноголосно визнав ці злочини геноцидом. Злочини проти єзидів торкнулися понад 5 000 членів релігійної громади, усі вони були вбиті бійцями ІД. Особливо багато вбивств повідомлено у 2014 році. Метою терористичного ополчення ІГ було знищення меншини, яка проживає в основному в регіоні Синджар на півночі Іраку.

Діаспора езидів є частиною німецького суспільства

Серед іншого зазначено: «Це має стати завданням Німеччини як цілісного суспільства: створити у суспільній свідомості поінформованість та пам’ять про геноцид єзидів». Відповідно до рішення, необхідно продовжувати підтримувати процес примирення з минулим.

«Німеччина є батьківщиною найбільшої єзидської діаспори у світі», – йдеться у резолюції Бундестагу. «Головне – це їхнє життя у самовизначенні». Діаспор є частиною німецького суспільства. Бундестаг рішуче виступатиме за захист життя єзидів у Німеччині.

.

Читайте також:  Ізраїль атакував у відповідь цілі в Газі

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я