Бундестаг скоротиться з 736 до 630 депутатів

24

Насправді, партія світлофора вже давно внесла пропозиції щодо зменшення розміру Бундестагу, який стає дедалі більше. Тепер знову настають зміни.

 

Бундестаг скоротиться з 736 до 630 депутатів

Після наступних виборів Бундестаг скоротиться з нинішніх 736 до постійних 630 депутатів – і таким чином не так сильно, як планувалося спочатку. Про це домовилися парламентські фракції СДПН, «зелених» та ВДП, як стало відомо Deutsche Presse-Agentur із коаліційних кіл у неділю. Першим про це повідомив портал новин «Піонер».

Коаліція «Світлофор» представила свій перший проект виборчої реформи до Бундестагу наприкінці січня. Він ще передбачав 598 місць у Бундестазі.

Тепер це число збільшено, щоб скоротити кількість осиротілих округів, від яких до парламенту не проходить жоден депутат, обраний прямим голосуванням. Виправлення є в розпорядженні агентства dpa. Очікується, що реформу буде прийнято у Бундестазі у четвер чи п’ятницю.

Після виборів 2021 року Бундестаг став більшим, ніж будь-коли раніше, і налічує 736 депутатів. Це пояснюється наявністю великої кількості навісних та компенсаційних мандатів. Надмандати виникають, коли партія отримує більше мандатів у результаті першого голосування, ніж їй належить за результатами другого голосування. Партія може залишити ці додаткові мандати собі. Інші партії натомість отримують компенсаційні мандати.

Обидва варіанти тепер буде скасовано. Кількість виборчих округів залишиться на рівні 299, але 331 мандат розподілятиметься за земельними списками, а не 299, як планувалося спочатку. Мета полягає в тому, щоб кількість депутатів, які виграють округ за результатами першого голосування та не потрапляють до Бундестагу, була якнайменша.

.

Читайте також:  Лідер ВДП закликала з оптимізмом вирішувати проблеми Німеччини

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я